Klassieke muziek

Na Bumba en K3: Studio 100 stort zich op klassieke muziek

Studio 100 organiseert eind augustus een nieuw festival met klassieke muziek in De Schorre in Boom. Jef Neve tekent voor de artistieke leiding van 'Lekker Klassiek'. 

1 Jef Neve selecteerde de muzikanten voor het Studio 100-festival 'Lekker Klassiek'. © Karel Duerinckx

Studio 100 associeer je in de eerste plaats met K3, Bumba en Piet Piraat, maar het entertainmentbedrijf wil beetje bij beetje een breder publiek aanspreken. Na de musicals Daens en 14-18 gaat het op zaterdag 26 augustus voor het eerst een festival rond klassieke muziek organiseren. Samen met het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre  presenteert Studio 100 dan 'Lekker Klassiek'. "In het verleden hebben we vooral gefocust op entertainment voor families met kinderen", zegt CEO Anja Van Mensel. "We willen in de toekomst graag onze expertise aanwenden om ook actief te gaan werken naar een breder publiek."

Omdat Studio 100 niet meteen een grote reputatie en geloofwaardigheid heeft op het vlak van klassieke muziek, schakelde het pianist en componist Jef Neve in voor de artistieke leiding. Voor de verschillende podia legde hij al enkele klassieke gezelschappen (O’Brass, Vivente Voce) en solisten vast. Onder meer pianist Liebrecht Vanbeckevoort, tien jaar geleden laureaat op de Koning Elisabethwedstrijd, zal er spelen. Neve zal er zelf ook optreden tijdens het slotconcert.

Voor het eten schakelde Studio 100 de chefs in die ook al regelmatig te zien zijn op de eigen kookzender njam! Onder meer Roger van Damme, Peppe Giacomazza, Dominique Persoone en Michaël Vrijmoed zullen er koken.

nieuws

zine