Dossier Best Kept Secret

Mooie billen voor Millionaire

Vorige week las u hier nog hoe overrompelend Millionaire klonk in de Rotonde. Dat kunstje deden ze moeiteloos over op Best Kept Secret. Achteraf voelden vooral de überfans Marnix en Sophia zich de koning te rijk. “Tien jaar geleden werd ik verliefd op Millionaire. Nu houd ik van hen.”

4 De nieuwe songs van Millionaire konden het Nederlandse publiek bekoren. © Joris Casaer

“Dankjewel! Fuckin’ A” schreeuwt Tim Vanhamel hartstochtelijk de grote tent in, tussen twee oplawaaien van songs door. Zijn dankbaarheid klinkt voor geen spatje geveinsd. Ons lijkt die trouwens ook gewoon op zijn plaats: de tent staat tot vér buiten volgepakt voor de gitaargod, die zijn stem nu eens door een batterij effecten stuurt, en een andere keer een hartverkillende oerschreeuw uitstoot waarna zijn gitaar als een hoelahoep rond zijn middel gezwierd wordt.

“Hoe goéd is dit bandje,” gilt Saskia in het oor van haar vriendje. Die gaat helemaal loos op ‘I’m on a High’.

“Ik ken Millionaire eigenlijk helemaal niet,” bekent ze achteraf. “Maar ik hoorde dat het Belgisch was, en dan is het voor mij gelijk goed (lacht). Of ik hun plaat ga kopen? Ik zag dat ze straks gaan signeren, dus ik ga er niet lang over twijfelen.”

4 millionaire best kept secret tim vanhamel © Joris Casaer
4 fans Sophia en Marnix © (gva)

Een uur na het concert beslist de Gitaargod inderdaad om zich onder de stervelingen te mengen. Aan de signeerstand treffen we Marnix (23) en Sophia (21) aan in een opperste staat van ontroering. Ze hebben net een high five van Vanhamel gekregen, en buiten zindert de korte ontmoeting nog stevig na. Marnix (23) ratelt net zo enthousiast als onsamenhangend over zijn meet & greet, tot hij onze verwarde blik gewaar wordt. “Ja sorry, ik ben nog helemaal door het dolle heen. Ik zit hier maar te hijgen (lacht). Ik ga effe rustig op adem proberen te komen. Mag ik een slokje van je bier?”

Een teug later: “Je moet weten: Tim is écht mijn held. Ik ben al sinds mijn veertiende fan van Millionaire. Mijn vader liet me ‘Champagne’ horen en ik was gelijk verliefd. Over een week heb ik een tentamen op mijn schooltje, nu ja schooltje (lacht), het conservatorium in Amsterdam. De opdracht is: copy your hero. Daar ga ik ‘Champagne’ zo letterlijk mogelijk proberen na te spelen. Moeilijk, man! Tim speelt met zoveel swag. Deze avond trouwens ook weer: hij speelt zo goed en zo cool dat het bijna onmogelijk is om hem te imiteren.”

4 millionaire best kept secret tim vanhamel © Joris Casaer

Voor de signeersessie had hij Vanhamel backstage al willen aanklampen, tussen twee interviews door. “Ik moet eerlijk zijn: eigenlijk wilde ik ook ons eigen bandje pitchen: 45acidbabies.” Ah bon, nu komt de aap uit de mouw: de fan is een fraudeur! “Néé,” gesticuleert hij wild. “Het was écht geen promotie hoor, dat zweer ik je. Ik wilde vooral met mijn held te praten. Maar tegelijk denk je: dit is misschien mijn enige kans om ooit in het voorprogramma van Millionaire te spelen. Die moét je grijpen.”

Vanhamel bleek volgens Sophia dan weer voornamelijk in billen geïnteresseerd. Aanleiding was het artwork dat ze had ontworpen: op de prent heeft ze haar eigen billen nagetekend. “Niemand weet dat,” vertelt Marnix samenzweerderig. “Maar ik ken die billen natuurlijk uit duizend. Tim zei voor de grap dat we om die reden wel in zijn voorprogramma mochten spelen. Of nee: eigenlijk keek hij vooral naar Sophia: jij mag in zijn voorprogramma. (lacht) Wat Tim natuurlijk niet weet, is hoe mooi mijn piemel is.“   

Dossier Best Kept Secret
Dossier Best Kept Secret

Lees alle artikels
Dossier Concertrecensies
Dossier Concertrecensies

De muziekredactie van De Morgen kijkt niet op een concert meer of minder.

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine