Review

Milan W. - Intact: Gezwind het unheimische door

2 © Milan Warmoeskerken

Van alle Belgische elektronicapareltjes die de voorbije maand tussen de mazen van het net glipten, plukken we graag Intact uit het ondergrondse, het recentste wapenfeit van Milan W.

2 © Milan Warmoeskerken

Wie al eens graag ploegt door de elektronische universa die ons land rijk is, kent diezelfde Milan Warmoeskerken misschien als lid van Mittland Och Leo of van zijn werk bij Flying Horseman of Condor Gruppe.

Op Intact zeilt de Antwerpse multi-instrumentalist op geraffineerde wijze tussen retro en hedendaags: de borrelende, bubbelende elektronicatexturen mogen dan refereren aan wat invloedrijke labels zoals Warp in de vroege jaren negentig bekokstoofden, toch houden zijn analoge pulsen de vinger aan de pols van het Hier en Nu.

Zo doet 'Venice' zowel heet als ijskoud aan: een rigide, kosmische groove die knipoogt naar Carl Craig én Morgan Geist. 'Data' baant zich met ploppende beats het unheimische door. Het feeërieke schaduwspel van 'Hall' opent dan weer deuren naar nederwerelden die de scenaristen van Stranger Things nog moeten verzinnen.

Niet te versmaden. (Jj funhouse)

nieuws

cult

zine