Cultuurgeschiedenis

KultuurKaffee van VUB sluit na dit weekend de deuren

2 Arbeid Adelt. © rv

Dit weekend staat het allerlaatste optreden in het KultuurKaffee op de campus van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) op de agenda. De 'afbraakfuif' met optredens van onder meer Arbeid Adelt! markeert het einde van meer dan 30 jaar optredens. In 2017 moet een nieuwbouw verrezen zijn.

Het KultuurKaffee wist door de jaren heen een mooi palmares op te bouwen. Belgische bands en artiesten als dEUS, Noordkaap, Ozark Henry, Mauro en Jef Neve traden er in het verleden op. Vele VUB-studenten konden ook overdag in het 'KK' terecht.

"Na ruim dertig jaar verdwijnt samen met het KultuurKaffee-gebouw een stuk Brusselse cultuurgeschiedenis", stelt de universiteit dinsdag in een persbericht.

Tegen 2017 moet het nieuwe KultuurKaffee gebouwd zijn op de universiteitscampus. Intussen zal de VUB "een nomadische werking" uitbouwen om de periode te overbruggen. Voor de cultuurwerking zal de VUB dan te gast zijn bij tal van Brusselse culturele partners.

Wanneer het gebouw geslopen wordt, is nog niet geweten. Zaterdag valt alleszins het doek, met optredens van De Brassers, Arbeid Adelt! en Lavvi Ebbel. Een "terugkeer naar de gouden jaren van de Belpop en de pioniersjaren van het KultuurKaffee", klinkt het. De 'afbraakfuif' is inmiddels helemaal uitverkocht.

2 © rv

nieuws

cult

zine