MUZIEK

Jay-Z en Beyoncé treden samen op, maar niet in België

- redactie - Bron: de Volkskrant
1 Beyoncé en Jay-Z tijdens hun optreden op de Grammy Awards. © photo_news

Beyoncé en Jay-Z gaan samen op tournee, maar ze doen ons land niet aan. Het muzikale echtpaar kondigde maandag zijn On The Run II-tour aan op Instagram. De concertreeks begint op 6 juni in Cardiff (Wales) en gaat daarna langs diverse Europese en Amerikaanse steden. 

Vier jaar geleden gingen Beyoncé en Jay-Z, die op 4 april tien jaar getrouwd zijn, ook al eens gezamenlijk op tournee. De On The Run-tour werd destijds een groot succes.

Tot grote spijt van alle Europese fans waren er in 2014 maar twee shows in Europa. En die vonden allebei in Parijs plaats. De rest van de optredens waren in Amerika en Canada. Dat is nu wel anders met shows van Beyoncé en Jay-Z in onder meer Manchester, Kopenhagen, Berlijn, Milaan, Barcelona, Nice, en Amsterdam. Antwerpen of Brussel staan niet op de agenda - Belgische fans die het muzikale powerkoppel toch willen zien optreden, moeten daarvoor afzakken naar Amsterdam (19 juni) of Parijs (14 juli).

Volgens het Amerikaanse magazine Billboard zou de tournee meer dan 200 miljoen dollar (zo'n 162 miljoen euro) kunnen opbrengen. Hun vorige gezamenlijke concertreeks bracht zo'n 95 miljoen dollar (om en bij de 77 miljoen euro) op.

De kaartverkoop voor het concert in de Amsterdam Arena begint op maandag 19 maart om 10.00 uur.

nieuws

zine