Madonna 60

Hydrogen Sea over hun Madonna-cover: ‘Een harde break-upsong’

Vorige maand dook Hydgrogen Sea de studio in om voor De Morgen een cover op te nemen van een Madonna-nummer. En wij doken mee.

Het is eind juli. Mussen vallen doorlopend van het dak, terwijl de lucht zindert onder een aanhoudende hittegolf. De ondergrondse Great Oak Studio in Rotselaar - op een steenworp van de Werchterwei - is dan ook een dankbaar schuiloord voor Hydrogen Sea. In de koele studio zoeken we het muzikale duo op, terwijl ze met de hulp van studio-eigenaar Steven Van Gelder de laatste hand leggen aan ‘Voices’.

Vooraf hadden we gegokt dat Hydrogen Sea - hun huisstijl in acht genomen - bij ‘Frozen’ of ‘Justify My Love’ zou beland zijn. Maar in plaats daarvan geven ze eerherstel aan een vrij onbekende song op Hard Candy. “De zanglijn ligt dicht bij de manier waarop ik zelf zing,” aldus Birsen. “En ik hou er ook wel van hoe ze die catchy melodie laat rijmen met donkere lyrics.”

Beluister de cover onderaan dit artikel.

1 Hydrogen Sea in de studio © rv
Dossier Madonna 60
Dossier Madonna 60

Madonna wordt zestig, en omdat we niet altijd moeten wachten op iemand om dood te vallen alvorens we hem of haar fêteren, blikken we een week lang terug op de relevantie van het popicoon.

Lees alle artikels
Dossier DM Video
Dossier DM Video

De beste video's van De Morgen verzameld.

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine