muziek

Hippies welkom op WeCanDance in Zeebrugge

- Bewerkt door: Toon Mast - Bron: Belga
1 © kos

De vervanger van Polé Polé Beach in Zeebrugge, WeCanDance, heeft vanmiddag een inkijk gegeven in het concept van het nieuwe muziekfestival. WeCanDance wil meer dan enkel goede muziek aanbieden en mikt op een weekend vol "fun, peace, love en happiness".

WeCanDance, een organisatie van Kitsch Club, biedt vier podia aan met een eclectisch muzikaal programma. Met namen als Maxxi Soundsystem, Neon en Maxim Lany ligt de focus op elektronische muziek.

Dresscode
De organisatoren willen met WeCanDance een "hippiebeleving anno 2013" aanbieden. Het moet een klein en gezellig "Boutique Festival" worden. "Gedurende twee dagen zullen de bezoekers van WeCanDance ondergedompeld worden in een wereld van avant-garde hippies en Noordzee Navajo's", klinkt het. Het festival hoopt daarbij dat bezoekers zich aan een minimale thema-dresscode houden. De lijn van het concept wordt ook vertaald in het voeding- en drankaanbod. Zo zal onder meer wereldkeuken worden aangeboden.

10 en 11 augustus
Uniek is ook de samenwerking met windenergiebedrijf Northwind. Zo wordt benadrukt dat het festival ook denkt aan duurzaamheid en aan de ecologische impact. Het festival vindt plaats op 10 en 11 augustus op het evenementenstrand in Zeebrugge. Dagtickets kosten 28 euro, weekendtickets 42 euro. Er is ruimte voor 5.000 festivalgangers per dag.

http://www.wecandance.be/

nieuws

cult

zine