muziek

Elvis Costello op 9 november in Elisabethzaal

1 © UNKNOWN

Het zal dit najaar in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal 22 jaar geleden zijn dat Elvis Costello nog eens solo in ons land optrad. De voorbije jaren trad hij in ons land op met The Sugarcanes, Allen Toussaint Band, Steve Nieve, The Imposters en zelfs The Attractions. De laatste solo-optredens dateren van 1 en 2 juli 1989 toen hij in zijn dooie eentje de weides van Torhout en Werchter muisstil kreeg.

In mei haalt Costello tijdens de Amerikaanse 'Revolver Tour' voor het eerst in 25 jaar nog eens 'The Spectacular Spinning Songbook' boven. Het publiek mag tijdens de show aan een rad (The Wheel) met titels van hits, b-kantjes en covers draaien en zo de setlist van de avond bepalen.

Het is nog niet helemaal duidelijk of hij tijdens de Europese solo-tournee zijn Wheel zal meebrengen, maar een concert van Costello, dat kan niet stuk.

Tickets kosten 34, 39, 44 en 50 euro. Je kan ze reserveren via www.teleticketservice.com, op telefoonnummer 0900 00 31 of kopen in de Fnac-winkels. Wees er maar snel bij. (lb)

nieuws

cult

zine