Muziek

Dit zijn de acht finalisten van De Nieuwe Lichting

Studio Brussel heeft de acht finalisten bekendgemaakt die kans maken op De Nieuwe Lichting 2017. De acht jonge talentvolle groepen zijn The Lighthouse, Kai Wén, Me & The Critters, Black Leather Jacket, Tundra, Tamino, Ludoviq en Amazumi. 

1 Amazumi is een van de acht finalisten van De Nieuwe Lichting. © VRT

De acht bands werden gekozen uit meer dan 800 groepen die zich inschreven voor de talentenjacht. Nadat Studio Brussel al een eerste selectie van zestig bands had gemaakt, koos een vakjury er nu de volgens hen acht meest talentvolle groepen uit. De vakjury bestond uit Flip Kowlier, Jan Paternoster, Pukkelpop-programmator Eppo Janssen en Knack Focus-journalist Jonas Boel. Juryvoorzitster was Kirsten Lemaire.

Nu is het aan het publiek om te stemmen. Tot volgende week vrijdag kan je op nieuwelichting.stubru.be stemmen op drie bands. De winnaars worden dan diezelfde avond nog bekendgemaakt in de AB. Alle acht de groepen spelen dan ook in de Brusselse concertzaal.

De drie winnende bands kunnen het volgende jaar rekenen op een fikse duw in de rug van Studio Brussel, met onder meer een livesessie of interview en professionele begeleiding. De winnaars van vorig jaar waren Clear Season, Equal Idiots en Wanthanee. In 2015 wonnen I Will, I Swear, Zinger en St. Grandson. Nog een jaar eerder mochten Brihang, Amongster en Folie Douce zich De Nieuwe Lichting noemen.

nieuws