Pukkelpop

Deze twee hebben de leukste studentenjob ter wereld (maar die brengt ook onzekerheden met zich mee)

Pukkelpop al snapchattend vastleggen: veel jongeren zouden er een arm voor geven, Sarah Mahassine - dochter van - en Florence Windey mogen het doen. Een gesprek over gratis cocktails en onzekerheden: "Bekend zijn op sociale media, wat stelt dat voor?"

"Jullie hebben toch wel de mooiste job ter wereld." Cocktailmaker Rob verwoordt het gevoel dat iedereen denkt. Florence Windey (22) en Sarah Mahassine (17) hebben net van hem een zalige rumcocktail gekregen in de geheime Pukkelpop-cocktailbar (gratis, uiteraard) en zwieren die op Snapchat om de duizenden volgers van @Pukkelpop te entertainen.

Mahassine en Windey mogen op het podium staan met alle acts, hebben toegang tot het artiestendorp. Het enige wat ze moeten doen: snappen. "Timing is alles", zegt Windey. "De verhalen die eruitspringen, gebeuren spontaan. Ensceneren werkt niet. Het grappigste moment van de afgelopen drie dagen was zonder twijfel toen Sarah op de tonen van Frans Bauer aan het twerken ging. Waarom heeft dit meisje nog geen reality show?"

Chokri, niet 'papa'

Share

Op zo'n jonge leeftijd in de kijker lopen is niet altijd een cadeau

Sarah Mahassine

Mahassine is de dochter van Pukkelpop-organisator Chokri. Terwijl de meeste van haar leeftijdsgenoten tot laat in de ochtend hun roes op de camping uitslapen, staat zij in voor de Snapchat van Pukkelpop. "Ik drink ook graag een pintje hoor, maar ik probeer hier verstandig mee om te gaan. Dit moet goed zijn."

Drie jaar geleden ging ze voor het eerst aan het snappen. Mahassine: "Zou ik deze foto wel posten? Gaan mensen die cool vinden, of screenshotten om me uit te lachen? Sociale media creëert stress."

Net als elke andere tiener heeft de Hasseltse met de rol van sociale media in haar leven geworsteld. "Op zo'n jonge leeftijd in de kijker lopen is niet altijd een cadeau", zegt ze. "Mensen beoordelen je. Maar ik heb leren accepteren dat niet iedereen me leuk kan vinden. Ik kan mezelf toch nooit helemaal veranderen. Veel leeftijdsgenoten beseffen dat niet en crashen vroeg of laat."

nieuws

zine