Postuum

De locomotief die de rock-’n-rolltrein van AC/DC op de rails hield

Stichter en ritmegitarist van iconische Australische band Malcolm Young overleden

Malcolm Young, de ritmegitarist en stichter van AC/DC, is in een rusthuis overleden op 64-jarige leeftijd. Hij leed al enkele jaren aan dementie. AC/DC blijft niet te stoppen, maar met hem sterft de bezieler van de Australische hardrockband, die meer dan 200 miljoen platen verkocht.

Wie aan AC/DC denkt, haalt zich spontaan Angus Young voor de geest. Capriolen uithalend in korte broek, een zoveelste spurtje trekkend als een dolgedraaide dynamo, tong uit de mond. Velen kennen zijn oudere broer Malcolm Young niet, de ritmegitarist die weg van de spots achteraan op het podium stond. Te dirigeren, te leiden. De motor, die met zijn snedige akkoorden de rock-'n-rolltrein op de rails hield.

Niet de ster, wel de baas

Share

Als een cafébaas weer eens weigerde de afgesproken gage te betalen, was het Malcolm die verhaal ging halen. Knipmes in de hand. Betaald werd er

Malcolm was niet de ster van AC/DC. Maar zonder hem had Angus nooit in zijn eeuwige schooluniform op de bühne gestaan, was er van de Australische band zelfs geen sprake geweest.

cult

zine