Interview

De hipste artiesten van het moment willen deze Belg. Wat is zijn geheim?

Maak kennis met Jarri Van der Haegen

Vanmiddag heeft de blitse Belgische band VUURWERK Klub C stormachtig geopend. Niet te minst te danken aan hun sound, maar ook aan hun hyperambitieuze manager Jarri Van der Haegen. "Mijn bands moeten anders denken."

Share

'Waarom 5.000 euro in een clip investeren, als je eenzelfde resultaat kan bereiken met tien keer minder?'

Jarri Van der Haegen

Van der Haegen (26) managet op zijn eentje vier van de heetste acts die ons land momenteel rijk is: Tsar B, WWWater, Felix Pallas en dus ook VUURWERK - die laatste in samenwerking met Playout. In de muziekwereld wordt hij daarvoor geadoreerd en benijd. Hoe speelt een piepjonge gast als Van der Haegen het klaar om zo’n namen te strikken?

"Mijn netwerk", antwoordt hij in de vipruimte van Rock Werchter, vlak voor de set van VUURWERK. "Via het internationale succes van mijn blog Disco Naïveté heb ik in de afgelopen acht jaar ongelofelijk veel mensen in 'het wereldje' leren kennen. Niet enkel producers en journalisten, maar ook fotografen, grafisch designers en ander creatief talent. Dat half leger probeer ik nu in te schakelen om mijn artiesten te versterken."

Van der Haegen ziet zich niet als manager maar als 'creatieve matchmaker'. "Ik verwacht van mijn acts ondernemersdenken. Zo heeft Charlotte (Adigéry, WWWater) recent voor een appel en ei een videoclip met haar iPhone opgenomen, met dank ook aan enkele creatievelingen uit ons netwerk. Waarom 5.000 euro in een clip investeren, als je eenzelfde resultaat kan bereiken met tien keer minder? Mijn bands moeten ook buiten hokjes denken. Anders lukt het niet."

2 © Stefaan Temmerman

Sinds 2015 managet Van der Haegen Tsar B, de andere drie zijn er de afgelopen maanden bijgekomen. En dra komt er nog een grote vis bij. "De Belgische muziekscene is de afgelopen jaren hard gegroeid. Ik heb het talent maar voor het oprapen", zegt hij.

nieuws

cult

zine