Interview

De all stars van de Belpop zoals u hen nog nooit zag: "Ik durfde niet meer buitenkomen"

In de backstage van de Lokerse Feesten getuigen Oscar and the Wolf, Bazart en co. over hun unieke band

- Fernand Van Damme en Ben Van Alboom

Ze hebben al een weergaloze festivalzomer achter de rug, maar vrijdagavond kon er op de Lokerse Feesten nog een schep bovenop: Oscar and the Wolf en Bazart samen op de affiche, met de rest van 'hun' familie. "Allemaal dankzij Alexander, onze topmanager."

Debonair, zegt u dat iets? Neen? Het is het managementbureau van Oostendenaar Alexander Vandriessche. Met Oscar and the Wolf en Bazart, maar ook Warhola, Charlotte de Witte en een rist anderen herbergt hij het kruim van de Belgische muziek.

"Vandaag (vrijdag, red.) houden we een familiebarbecue", zegt Bazart-frontzanger Mathieu Terryn in de backstage van de Lokerse Feesten. Tekenen ook present: Charlotte de Witte, Bazart-leden Simon Nuytten en Oliver Symons, tevens frontman van Warhola. Oscar and the Wolf-halfgod Max Colombie is er ook, voor de gelegenheid in oranje velvettrui en broek met camouflageprint.

Manager Alexander geniet nog even van het buffet, dus bij een glas exquise witte wijn, en een smakelijk pintje voor Simon, kan het gezelschap hem bewieroken.

Wat maakt Alexander een goede manager?

Share

Nu we zo ver staan, houdt Alexander ons extra bij de les

Mathieu Terryn

Mathieu: "Een avond als deze mogelijk maken zegt alles."

Max: "Hij is een durver. Toen we voor het eerst over een Lotto Arena-concert spraken, zei iedereen: 'Zijn jullie niet goed wijs?'. Wat hem nog extra heeft gemotiveerd om het tegendeel te bewijzen."

Charlotte: "Als Alexander ergens in gelooft, gaat hij ervoor. Hij bewandelt geen platgetreden paden, maar wil telkens nieuwe ontdekken."

Waarmee kan je hem de gordijnen injagen?

Charlotte: "Guestlistverzoekjes."

Simon: "Als iets van onze rider ontbreekt."

Max: "Technische issues die hij niet vat. Hij heeft een nieuwe laptop gekocht en zoals altijd synchroniseert die automatisch met Dropbox (een online opslagdienst voor bestanden, red.). Maar Alex’ Dropbox is ook die van mij en per ongeluk heeft hij enkele keibelangrijke bestanden gewist. (lacht) Geen drama, maar hij heeft toch stevig gevloekt."

Mathieu: "Als hij voelt dat we het laten hangen. 'Niet slabakken, gasten. Gas geven verdomme', zegt hij dan."

Hij blijft even streng als in het begin?

Mathieu: "Zeker. Ik denk zelfs dat hij nu strenger is. Nu we zo ver staan, houdt hij ons extra bij de les."

Max: "Bij Charlotte die de halve wereld rondvliegt, lukt dat niet, maar op onze concerten is hij nog altijd aanwezig. Hij heeft er nog maar twee gemist. Zijn vrouw moest toen bevallen." (lacht)

Alexander komt erbij zitten en werpt een blik naar Max, om daarna gedurende het hele gesprek te glunderen naar zijn poulains.

5 © Ben Van Alboom

Laten jullie nieuw werk als eerste aan elkaar horen?

Mathieu: "Oliver en Simon hebben nevenprojecten (Simon speelt ook in de Belgische popband Felix Pallas, red.) en daar ben ik nauw bij betrokken. Maar wat Max’ en Charlottes werk betreft: eigenlijk niet. Toch?"

cult

zine