Pukkelpop

Cocaine Piss op Pukkelpop: muilen, moshen en weer weg

Luikse punkers veroveren de Lift in amper 20 minuten

Schuimbekkend, furieus en veel te kort. Nee, we hebben het niet over Mia Doornaert, maar over het concert van Cocaine Piss in de Lift. De tent was vroeg op de middag al helemaal volgelopen voor deze jonge Luikse punkers. In minder dan twintig minuten veroverden ze de tent, en toen zat het er al op.

3 © Bas Bogaerts

AB-baas Kurt Overbergh kondigt drie dagen lang alle bands in de Lift aan. Hij kwam Cocaine Piss graag jennen, door in hun gezicht "Punk is dead! Punk is dead!" te roepen. Tot de micro uit zijn handen geslagen werd en het Luikse viertal het podium overnam. Nu ja, podium … Frontvrouw Aurélie Poppins hield het welgeteld tien minuten vol op de bühne. Ze liep als een leeuwin in een kooi heen en weer, stak een hand in haar strakke koersbroekje en brulde over masturbatie. De gitaren klonken lekker, en achteraan leek Animal uit de Muppets het drumstel aan gort te hakken. Gilde de frontvrouw niet meer dan dat ze zong? Ja, en dan?!

Trouwens, wie beweerde alweer dat er geen punk- en metalfans meer naar dit festival komen? De Lift stond helemaal volgepakt. Hier, op de plek waar zo lang de vergane Shelter stond, zette een furieus kwartet resoluut de aanval in. Pukkelpop bleef niet stilstaan, en zwom gewillig mee op die woelige baren. 

3 © Bas Bogaerts

Poppins ging eerst nog tussen de security balanceren boven op de monitors. Maar toen de moshpit uit zijn voegen barstte, vond de frontvrouw het tijd om de fans op te zoeken. Ze ging al zingend op wandel tot achter in de zaal. Meisjes klampten zich aan haar vast, venten begonnen met haar te muilen. Actie! Actie! De security probeerde de microkabel te redden, terwijl de massa bleef pogoën. "Nog vijf songs", kondigde Poppins aan. Vier minuten later was het concert al gedaan. Amper twintig minuten had Cocaine Piss nodig gehad. Meer moest dat niet zijn.

Het sierde trouwens dat Cocaine Piss achteraf een geïmproviseerd standje in de tent opzette, waar de groepsleden zelf shirts aan de man probeerden brengen. Doe-het-zelvers, dat is de echte punk-attitude!

3 © Bas Bogaerts
Dossier Festivalitis
Dossier Festivalitis

De hele zomer lang lokken we u uit uw festivaltent met reportages, interviews en recensies.

Lees alle artikels

nieuws

zine