Pukkelpop

Chokri tevreden over Pukkelpop 2016: "Geweldige editie, op alle vlakken"

Chokri Mahassine, de organisator van Pukkelpop, blikt tevreden terug op Pukkelpop 2016. "Alles is nagenoeg vlekkeloos verlopen. De sfeer was prima. De Pukkelpoppers hebben zichtbaar genoten van deze editie, en dan ben ik uiteraard ook tevreden."

1 Chokri Mahassine in zijn op Pukkelpop onmisbare golfkarretje. © Fernand Van Damme

Na een gesmaakt optreden van Oscar and the Wolf doofden in de nacht van zaterdag op zondag de lichten op het hoofdpodium van Pukkelpop. Een editie die het vooral moest hebben van de programmatie in de breedte. Behalve de falende Rihanna, waren er weinig grote internationale vedetten op de affiche geplaatst. Toch was er in alle muziekgenres voldoende kwaliteit om alle liefhebbers te plezieren.

Exotische sfeer
Op enkele kortstondige plensbuien na, was het weer in Hasselt ideaal, en zorgde de zon voor een exotische sfeer. Een editie die ook zal bijblijven door de knappe uitbreiding en aankleding van het festivalterrein, waardoor er nog meer dan anders, ruimte was om alle optredens en andere attracties te bekijken. Een organisatie die stond als een huis, wat gezien de verhoogde veiligheidsmaatregelen, extra aandacht voor duurzaamheid en het verhoogd comfort voor de festivalgangers, geen evidentie was.

Geweldige editie
Chokri Mahassine was dan ook erg in zijn nopjes. Hij beleefde zelf het festival erg ontspannen en stelde vast dat alles onder controle was. "We mogen inderdaad spreken van een geweldige editie, op alle vlakken", aldus de organisator tijdens het laatste optreden. "Het publiek was zichtbaar tevreden. Het doet veel deugd om alle bezoekers te zien genieten. Volgend jaar leggen we de lat opnieuw een stukje hoger."

Dossier Pukkelpop
Dossier Pukkelpop

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine