Interview

Brihang: "Hiphop? Ik heb meer interesse voor poëzie"

Knokkenaar Brihang boetseert met taal op debuutplaat 'zolangmogelijk'

"Brihang is ne rapper, maar ie durft nog nie van de bovenste plank", schimpt Boudy Verleye (23) in de spiegel. Een geluk dat u die mening niet hoeft te delen. Op debuut zolangmogelijk kleurt Brihang fraai en vindingrijk buiten de lijntjes. 

3 Brihang: "Zaken loslaten valt me heel zwaar. Dat heeft minder met perfectionisme te zien dan met onzekerheid." © Franky Verdickt

Rapper. Beeldhouwer. Dichter. Turner. Boudy Verleye alias Brihang is van meerdere markten thuis. Opmerkelijk genoeg verweeft hij die disciplines ook met elkaar op zolangmogelijk. Alleen al de hoes doet zoiets vermoeden: je ziet hem met een hiphopperspetje over een schraag geplooid. Verleye oogt kwetsbaar en fragiel, maar in feite voert hij net een flikflak op. Een makkie voor een ex-Vlaams kampioen tumbling, een aaneenschakeling van spectaculaire turnoefeningen.

In zijn songs wroet hij dan weer met taal zoals met klei, en boetseert hij zinnen die nu eens speels en een andere keer erg introspectief klinken. De 23-jarige Verleye modelleert performance, toneel, cursiefjes en slam poetry, tot ze een eigen geluid vormen. Zijn geluid.

cult