DM shuffle

Beluister en download gratis 'Female Dog', de single van Hasselts wonderkind LTGL

1 LTGL in volle glorie. © rv

Hasselts wonderkind LTGL deelt uit! In de aanloop naar zijn debuut-EP in oktober lost de jongeman een eerste gratis download in de vorm van 'Female Dog'. Een flipperkast van jewelste, maar wel eentje van het soort waar je maar niet kan stoppen met spelen.

Share

Een flipperkast van van jewelste, maar wel eentje van het soort waar je maar niet kan stoppen met spelen

LTGL - echte naam Ashley Morgan - is de oogappel van Lefto, het protegé van The Gaslamp Killer en hij nestelt zich geregeld in de playlists van Gilles Peterson. Straffe wapenfeiten voor een kerel die amper ouder is dan 20. Eerder dit jaar ging hij ook al met de eer lopen om op de allereerste Belgische Boiler Room-passage ooit te staan.

Nu komt er dus die langverwachte debuut-EP, 'Mountain Peaks And Temple Shields' getiteld. Het Leuvense Tangram Records biedt daarvoor onderdak. Met het nummer 'Female Dog' willen ze al een eerste indruk opwekken van hoe die EP klinken zal. Dat label schonk ons eerder al knappe acts als YellowStraps en Moodprint.

De 'Mountain Peaks And Temple Shields EP' komt op 17 oktober uit. Een speciale showcase op ADE in Nederland doet daarvoor dienst.

Dossier DM Shuffle

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine