Pukkelpop

BadBadNotGood op Pukkelpop: huppelen met een shot tequila

Canadese jazzband toont twee gezichten in de Club

De Club stond helemaal volgepakt voor BadBadNotGood. Het Canadese viertal is enorm populair. Tijdens de laatste show van hun Europese tour lieten deze jazz cats twee gezichten zien. Een introverte start ruimde plaats voor een uitbundig slot.

Wanneer de set definitief kantelde? Toen het viertal even plots als onverwacht 'Tequila' van The Champs inzette. Jazzneuroten die een Cubaanse mambo-beat speelden uit 1958: Pukkelpop vond het ronduit geweldig. Duizenden jonge fans riepen uit volle borst "la la la la la, oeh… tequila". Het was het grappigste zicht dat we dit weekend beleefden. Het bleek bovendien het signaal voor band en publiek om een echt feestje in te zetten.

Wat een verschil met de start van hun concert. Drummer en bandleider Alexander Sowinski was te veel bezig met zijn instrument en band. Hij vergat het publiek, dat apathisch stond toe te kijken als koeien naar een voorbijrijdende jazz-trein. Pas bij de zachte synths en subsonische bas van Chester Hansen in 'Kaleidoscope' besefte BadBadNotGood dat er duizenden mensen naar hen stonden te kijken. Jazz is duidelijk hot op de Belgische festivals. Kijk maar naar STUFF. vrijdag, of TaxiWars vorige zomer.

BadBadNotGood besefte eindelijk dat ze de massa moest geven wat de massa wou. Tijdens 'Chompy's Paradise' stond de hele tent mee te hossen. "Jullie zijn oh zo mooi", riep saxofonist en nieuwste bandlid Leland Whitty. De hoge toetsen en dreigende bas van 'Confessions Pt. 2' zaten lekker strak en helemaal juist. Met 'CS60' sloot het kwartet knap af. Terwijl de band Pukkelpop bedankte voor zoveel liefde bij de slotshow van hun tour, begon de hele Club hen spontaan uit te wuiven. Jazzhands, weet je wel.

Dossier De wei, de wereld
Dossier De wei, de wereld

De hele zomer lang lokken we u uit uw festivaltent met reportages, interviews en recensies.

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine