Review

'Nonetheless' van Echo Beatty: soundtrack voor de schemerzone

2 © Echo Beatty

Drie jaar geleden tilde Echo Beatty mysterie naar onwereldse kunst met Tidal Motions. Die filmische plaat plantte zijn klauwen stevig in huid, oren en lurven. Met de opvolger wil het amoureuze duo Annelies Van Dinter en Jochem Baelus nog dieper onder je vel kruipen, en je gemoed om te woelen.

2 © Echo Beatty

Het beste nieuws? Evolutie betekent niet noodzakelijk verandering. Aan de pop noir van hun debuut werd niet wezenlijk of onnodig gesleuteld. Nog steeds onderhoudt Echo Beatty een trafiek in melancholie en van zonlicht verstoken grootstadsblues. Ook klinkt de bezwerende stem van Annelies Van Dinter vanouds alsof ze rechtstreeks uit de hartvaten van Beth Gibbons en PJ Harvey werd getapt - bien heureux de se retrouver ensemble.

Maar in vergelijking met hun tamelijk beklemmende debuut, ademt het sfeervolle Nonetheless veel vrijer. Hun donkere sound - ergens tussen psychedelica, blues en wringende pop in - roept niet langer beelden op van overwoekerde bossen, maar eerder van nevelige vergezichten.

Omdat je soms geen hand voor ogen ziet in deze schemerzone, moet je op je oren vertrouwen. Wat die horen? Een werkstuk van wereldklasse. (Waste My Records)

Echo Beatty stelt zijn plaat op 1/4 voor in Het Bos, A'pen

nieuws

cult

zine