Interview

"Ik heb geen tijd meer voor bullshit"

Jinte Deprez van Balthazar brengt als J. Bernardt een eerste soloalbum uit

Met Running Days zet Jinte Deprez het op een drafje, weg van Balthazar. Ook zijn baardgroei jaagt ogenschijnlijk een forse solocarrière na. Maar net zo goed hoor je hoe de liefde een loopje neemt met zichzelf. "Deze plaat was zelftherapie."

2 Jinte Deprez gaat om met een gebroken hart in 'Running Days'. © rv Athos Burez
2 'Running Days' verschijnt vandaag bij PIAS. J. Bernardt speelt op 30/6 op Couleur Café en op 1/7 op Rock Werchter. © rv Athos Burez

Warhaus en Zimmerman kent u intussen al. Maar het langverwachte solodebuut van J. Bernardt had u nog te goed van Balthazar. Op Running Days laat Jinte Deprez een nieuw geluid horen. En mogelijk ook een nieuw mens.

Deprez blijkt solo te vervellen tot J. Bernardt. "De J staat gewoon voor Jinte", legt Deprez uit. "Bernard is mijn vierde officiële voornaam. Ik vond dat symbolisch steek houden, want J. Bernardt biedt ook een vierde aan van wie ik werkelijk ben. Ik kon ook altijd een groot deel van mezelf kwijt in Balthazar, en een ander deel voelt zich verwant met wat Maarten (Devoldere van Warhaus, GVA) en Simon (Casier van Zimmerman, GVA) maken."

nieuws

cult

zine