Mode

Verkoopt Ikea binnenkort ook doe-het-zelfkledij?

2 ©thinkstock

Wie Ikea denkt, denkt aan meubels, accesoires en te weinig vijzen. De woorden 'kleding' en 'naaien' komen dan waarschijnlijk niet bij je op, maar daar zou binnenkort wel eens verandering in kunnen komen. Volgens experts heeft de meubelgigant immers alles in huis om zich binnenkort op de modeindustrie te storten.

De kledinghangers worden alvast verkocht in Ikea. ©thinkstock

Stefan Engeseth, een consultant van de Fortune 500, voorspelt dat Ikea binnen dit en een aantal jaar zijn eerste stapjes op de modemarkt zal zetten. "Het businessmodel van de Zweedse meubelfabrikant is perfect om kledij te gaan verkopen."

Klanten zouden zo het typische mix-and-matchen van de Ikeameubels kunnen toepassen op kledij. Je kiest de aparte onderdelen van je kledingstuk uit een gevarieerd aanbod aan stijlen, kleuren, mouw- en pijplengtes... en flanst het vervolgens thuis zelf in elkaar. Daarvoor zou enkel een minimum aan naaikunsten nodig zijn.

"Mode wordt zo iets heel persoonlijks, iets dat haaks staat op de wijdverspreide modeketens van vandaag", aldus Stefan. "Ikea zou op termijn zelfs de perfecte verkoper van bruidskledij zijn. Bruidjes hebben toch al zo'n specifieke wensen; zo kunnen ze hun jurk personaliseren." Ikea laat weten dat dit plan niet meteen voor de zeer nabije toekomst is, maar wij schrijven ons intussen toch alvast in voor naailessen.

zine