Binnenland

Modeontwerper Dries Van Noten wordt baron

Modeontwerpers Dries Van Noten en Edouard Vermeulen mogen zich voortaan baron noemen, net als ook onder meer hoogleraar immunologie en voormalig KU Leuven-rector Mark Waer. VBO-voorzitter Michèle Sioen en Mariette Delahaut, oprichtster van een school voor buitengewoon onderwijs, krijgen de titel van barones.

1 Modeontwerper Dries Van Noten. © EPA

Daarnaast werden ook een hele resem eretekens verleend. In de Leopoldsorde - de belangrijkste en hoogste Belgische onderscheiding - wordt baron Bernard Snoy et d'Oppuers (bankier) gedecoreerd als grootofficier, terwijl Barbara Baert (Vlaams hoogleraar kunstgeschiedenis) en Nasser Nadjmi (Iraanse chirurg) commandeur worden.

Marc Bogaerts (choreograaf) krijgt de onderscheiding van grootofficier in de Kroonorde. Naast de adellijke titels heeft de koning ook enkele burgerlijke titels verleend. Zo mag onder meer Cas Goossens, de voormalige administrateur-generaal van de BRTN zich Commandeur in de Kroonorde noemen. Dezelfde titel is ook toegekend aan schrijver Stefan Hertmans (winnaar AKO Literatuurprijs 2014), journaliste Hind Fraihi en oud-directrice van theaterhuis Het Paleis Barbara Wyckmans.

nieuws

cult

zine