Mode

Michael Kors koopt modehuis Versace voor meer dan 1,8 miljard euro

1 © AFP

Er is een akkoord over de overname van het Italiaanse modehuis Versace door zijn Amerikaanse concurrent Michael Kors. Die laatste telt er 1,83 miljard euro voor neer, zo is bekendgemaakt.

Voor Michael Kors betekent de overname van Versace een nieuwe grote aankoop. Het Amerikaanse bedrijf kocht vorig jaar voor circa 1 miljard euro al het schoenenmerk Jimmy Choo. De nieuwe eigenaar wil het merk Versace laten groeien tot voorbij 2 miljard dollar omzet. 

Share

Nu ook Versace bij een holding aansluit, blijven er steeds minder onafhankelijke spelers over in het modelandschap

Versace werd in 1978 opgericht door Gianni Versace. De ontwerper werd in 1997 in Miami vermoord, waarna zijn zus Donatella zijn rol overnam. 

Het Italiaanse modehuis was voor 20 procent in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Blackrock, de familie Versace bezat de rest van de aandelen. 

Modelandschap

De familie Versace krijgt 150 miljoen dollar van de aankoopprijs in aandelen van Michael Kors Holdings. Die zal na de afronding van de overname door het leven gaan als Capri Holdings. Michael Kors blijft wel bestaan als modemerk. 

Nu ook Versace bij een holding aansluit, blijven er steeds minder onafhankelijke spelers over in het modelandschap. Velen (zoals Dior, Gucci en Yves Saint Laurent) vonden onderdak bij consortia als Kering en LVMH. Merken als Chanel, Giorgio Armani, Burberry en Prada konden tot nu toe de lokroep van investeringsmaatschappijen en modegiganten weerstaan. 

nieuws

zine