Mode

“Het was gevoelloos”: Burberry excuseert zich voor hoodie met strop na klachten van model

- Redactie - Bron: The Guardian
1 Een beeld uit het defilé van Burberry tijdens de Modeweek van Londen afgelopen weekend. © AFP

Luxemerk Burberry is door het stof moeten gaan nadat het een hoodie met touwen in de vorm van een strop had laten showen tijdens de Modeweek in Londen.

Model Liz Kennedy, die ook voor de show al bezwaar had gemaakt, liet zich op Instagram boos uit over de strop, die haar aan lynchpartijen en zelfmoord deed denken. “Zelfmoord is geen mode”, schreef ze daar. “Het is niet glamoureus en niet gewaagd. (...) Ik kan er niet bij hoe je een look die op een strop rond de nek lijkt op de catwalk kunt toelaten.”

“Laat ons niet vergeten hoe vreselijk de geschiedenis van het lynchen was”, vervolgde Kennedy nog - die overigens wel deel uitmaakte van het Burberry-defilé maar niet met de gecontesteerde trui liep.

Het model kreeg massaal bijval op sociale media, waarop het modemerk zich uitvoerig excuseerde. CEO Marco Gobbetti verklaarde dat het bedrijf ‘veel spijt had van de pijn’ die de leiding had veroorzaakt. De trui en alle beelden ervan werden inmiddels uit de najaarscollectie verwijderd.

Ook creatief directeur Riccardo Tisci betuigde zijn spijt. “Hoewel het ontwerp gebaseerd was op een nautisch thema, besef ik dat het gevoelloos was.”

Een foto die is geplaatst door null (@liz.kennedy_) op

nieuws

cult