Mode

Genadeloze exit van Raf Simons bij Calvin Klein

Belgische topontwerper bracht te weinig op

1 Raf Simons doet nog een laatste aanpassing voor zijn show tijdens de Men's Fashion Week in New York in 2017. © AP

Raf Simons en Calvin Klein zijn uit elkaar. Zelfs het defilé in februari op de New York Fashion Week is afgelast. Maar verrast is niemand: “Ze pasten simpelweg niet bij elkaar.” Dat liet zich ook voelen in de verkoopcijfers.

“Mode is als voetbal”, stelt professor modemanagement Annick Schramme (UA). “Een trainer die niet scoort, vliegt buiten. En Raf Simons heeft de financiële verwachtingen van Calvin Klein niet kunnen waarmaken.” 

Share

Hoewel veel van onze producten goed presteren, zijn we teleurgesteld over het gebrek aan rendement van onze investeringen in Calvin Klein

Emanuel Chirico Topman moederbedrijf PVH

Afgelopen weekend raakte bekend dat de Belgische ontwerper na amper twee jaar het Amerikaanse modemerk verlaat, acht maanden voor zijn contract ten einde loopt. Officieel gaan de twee in goede verstandhouding uit elkaar. Maar dat de samenwerking stroef liep, was al een tijdje duidelijk. Nog geen maand geleden zei Emanuel Chirico, topman van moederbedrijf PVH: “Hoewel veel van onze producten goed presteren, zijn we teleurgesteld over het gebrek aan rendement van onze investeringen in Calvin Klein.”

nieuws

cult