reportage

"Elk veertje wordt gewogen voordat het de jas in gaat": op bezoek bij iconisch regenjassenlabel Herno

Aan de oevers van het prachtige Lago Maggiore liggen de fabriek en het hart van regenjassenfabrikant Herno, die dit jaar 70 kaarsjes mag uitblazen. Aan het roer staat Mister Marenzi, de Italiaanse master van de puffercoats.

Share

Claudio zette alle samenwerkingen met andere merken stop en besloot zich opnieuw op het hart van Herno te richten: regenjassen

Het is stralend weer wanneer we aan het idyllische meer, op een uurtje rijden van Milaan, arriveren. De mist boven Lago Maggiore en tussen de met overweldigend groen bedekte bergen verraden een vochtig klimaat. Je zou het van de Italianen niet verwachten, maar op deze plek sluipt ‘de regen’ elk gesprek binnen. De ideale thuisbasis dus voor een merk dat voornamelijk bekendstaat om zijn regenjassen.

Maar dat de fabriek van Herno net op dit plekje in Italië ligt, heeft alles te maken met de familie­geschiedenis van het bedrijf. Het is hier dat Giuseppe Marenzi en zijn vrouw Alessandra kort na de Tweede Wereldoorlog hun jassenbedrijf, gedoopt naar de voorbijkabbelende rivier Erno, oprichtten.

nieuws

cult

zine