Mode

Dit wordt de nieuwe kleur van het jaar volgens Pantone

- Redactie - Bron: Time, The New York Times
1 © Pantone

De koraaloranje tint ‘living coral’ wordt volgens Pantone de trendkleur van 2019. De kleurenspecialist voorspelt elk jaar in december dé kleur voor het volgende jaar. De keuze van dit jaar werd ingegeven door “onze nood aan optimisme en vreugde”, klinkt het.

Een foto die is geplaatst door null (@pantone) op

De kleur ‘living coral’ (levend koraal) of Pantone 16-1546 is een warme, maar felle oranjetint die werd geselecteerd als reactie op de aanval van digitale technologie en sociale media op ons dagelijkse leven, zegt Pantone. 

“Gezellig en pittig, dat is waar ‘living coral’ voor staat”, klinkt het. “Het symboliseert onze aangeboren behoefte naar optimisme en vreugdevolle bezigheden en het belichaamt ons verlangen naar speelse expressie. Het is een kleur die enerzijds in de natuur rondom ons voorkomt en anderzijds ook wijst op de aanwezigheid van sociale media.”

Met andere woorden is ‘living coral’ een kleur die leuk en verfrissend is, exact wat we nodig hebben in deze onzekere tijden, aldus Pantone. De kleur – vandaar ook de naam – komt van koraalriffen diep in de zee. Een plek die we normaal gezien niet te zien krijgen, iets waar we steeds meer nood aan krijgen nu sociale media onze levens stilaan overnemen.

Vorig jaar koos Adobe de paarstint ‘ultra violet’ als de trendkleur van 2018. Niet alleen als eerbetoon aan Prince, maar ook omdat de kleur “ons bewustzijn en potentieel naar een hoger niveau tilt”.

Een foto die is geplaatst door null (@pantone) op

nieuws

cult

zine