Mode

Chanel onder vuur voor luxe-boemerang

Luxemerk Chanel is de afgelopen dagen onder vuur komen te liggen voor één van zijn accessoires: een boemerang van 1.260 euro. Vooral in Australië kwam er kritiek op het bedrijf, dat verweten wordt geen respect te hebben voor de cultuur van de Aboriginals.

1 De boemerang van Chanel. © rv

De bal ging aan het rollen nadat het Amerikaanse model en dj Jeffree Star op de netwerksites Instagram en Twitter een foto publiceerde van de bewuste boemerang, met de commentaar: "Ik ben verheugd over mijn nieuwe boemerang van Chanel." Het houten speeltje kreeg een zwart kunststof jasje en het logo van Chanel.

Heel wat volgers waren verbolgen. "Ik vind het erg beledigend dat mijn cultuur herleid wordt tot een speeltje", verklaarde de Australische Rebekka Kantjapi.

Chanel reageerde met een persbericht waarin beklemtoond wordt dat het "verschillende culturen en tradities respecteert" en "betreurt dat sommigen zich beledigd voelen". Het is niet de eerste keer dat een bekend merk (Zara, Marc Jacobs...) zich verslikt in een nieuw product en daarvoor afgerekend wordt op Twitter.