Mode

Belgische toptransfer: Karen Van Godtsenhoven van MoMu naar The Met in New York

1 The Costume Institute heeft een collectie van ruim 35.000 stukken van over heel de wereld. © MoMa

De Belgische Karen Van Godtsenhoven heeft een topjob te pakken bij The Costume Institute in New York. Dat is de mode-afdeling van het Metropolitan Museum of Art. Van Godtsenhoven wordt er curator.

Meer dan 35.000 kledingstukken en accessoires, van over heel de wereld, samen goed voor een overzicht van ruim 700 jaar mode. Dat is The Costume Institute, de mode-afdeling van The Met, het beroemde New Yorkse museum. Dat krijgt nu een nieuwe baas: curator Karen Van Godtsenhoven.

Share

Van Godtsenhoven ruilt haar job bij het Antwerpse MoMu in voor een nieuwe baan bij The Met

Ze maakt de overstap van het Antwerpse Modemuseum (MoMu), waar ze sinds 2009 aan de slag was. Van Godtsenhoven zal er werken onder hoofdcurator Andrew Bolton, met wie ze nieuwe expo’s op poten zal zetten. 

Die toptransfer heeft ze, naar eigen zeggen, te danken aan de reputatie van het MoMu. “Er zijn niet heel veel grote modemusea in de wereld”, zegt ze aan VRT NWS. “Slechts een paar zijn hoog aangeschreven, Antwerpen is daar zeker bij.”

Van Godtsenhoven zal betrokken zijn bij de expo's van The Costume Institute, meestal één of twee grote tentoonstellingen per jaar. Ze zal evenzeer haar opwachting maken op The Met Gala, het paradepaardje van het mode-instituut. Dat is een jaarlijks benefietgala om geld in te zamelen voor de mode-afdeling. Het miljoenenevenement trekt elk jaar de grootste Hollywoodsterren naar The Met.

nieuws

cult

zine