Zondag 05/12/2021

TV Jules

TV Jules keek naar de Zonnekoning van Merelbeke: "Volgende week volgt deel twee, maar wij hebben genoeg gezien"

null Beeld © ROYALTY
Beeld © ROYALTY

Het was een tijd geleden dat het VTM-magazine 'Royalty' ten huize Jules Hanot het scherm nog had gehaald, maar gisteravond wist Marc Coucke de ban te breken.

Het was lang geleden dat we nog een aflevering van Royalty hadden geconsumeerd. Het magazine met koninklijke wistjedatjes is nochtans een 'klassieker' en kabbelt met dank aan een trouwe schare beate fans al achttien jaar klokvast verder op de zondagse VTM-vooravond. Maar omdat we niets hebben met vorstenhuizen en in tegenstelling tot die wereldvreemde kaste moeten werken voor de kost, hielden we ons ver van deze rode loper voor blauwbloedigen.

Tot het VTM-nieuws nadrukkelijk de aandacht vestigde op de krachtige nieuwe wind die het stoffige imago van deze show zou blazen. Die taak werd toevertrouwd aan de immer piekfijn uitgedoste, gladde mediavakman Jo De Poorter, die naar verluidt kind aan huis is bij gekroonde hoofden. Hij werd geflankeerd door 'bevallige assistente' Birgit Herteleer.

Al werd onze interesse toch vooral gewekt door de aankondiging dat voortaan ook ruim aandacht zou worden besteed aan goed in de slappe was zittende landgenoten die, hoewel niet van koninklijke bloede, in een kasteel resideren en bovendien mediageil genoeg zijn om daar mee te pronken.

Doorgaans zijn dergelijke rijkaards bijzonder discreet over hun fortuin, maar gelukkig is er altijd nog farmakoning Marc Coucke, die geen kans onbenut laat om de vele facetten van zijn flamboyante persoonlijkheid te slijten. De ene keer als (over)enthousiaste voorzitter van zijn weireldploegsje, dan weer als losgeslagen polonaisekoning. En nu dus als de nieuwe rijke die - Royalty meets The Sky is the Limit - de cameraploeg trakteerde op een geleid bezoek aan zijn somptueuze kasteeldomein.

Jules Hanot alias TV Jules Beeld Karoly Effenberger
Jules Hanot alias TV JulesBeeld Karoly Effenberger
null Beeld Royalty
Beeld Royalty

Oprijlaan van 650 meter

Na items over de herdenking van de dood van koningin Astrid en een hoop aflijvige want zich volgens geschiedkundig orakel Marc Reynebeau onsterfelijk wanende royals, was het eindelijk de beurt aan de Zonnekoning van Merelbeke. Die had voor de gelegenheid zijn traditionele kakelbonte outfit voor een net blauw pak geruild en was pontificaal gezeten naast zijn blonde gemalin Nathalie. Zij maakte ons wegwijs in het door haar met kunst en ander duur spul volgestouwd optrekje met een oprijlaan van 650 meter.

Daarbij had ze vooral aan 'de sfeer en de gezelligheid' gedacht. "Zij heeft veel smaak. Ik niet", liet een van zelfkennis getuigende Coucke aan de duidelijk van binnenpret kirrende De Poorter weten. Op de vraag "hoeveel kost dat nu eigenlijk allemaal?" gaf de miljardair een deskundig vaag antwoord met het nietszeggende: "Dat ga ik u nu eens niet vertellen, maar eigenlijk valt het nog goed mee".

Volgende week volgt deel twee, maar wij hebben genoeg gezien. Het als uiterst kritisch aangekondigde Royalty zal na deze flinterdunne en doorzichtige hagiografie opnieuw een tijdje op onze klandizie moeten wachten. En dat is jammer voor de charmezanger/ondernemer die ooit ieders respect afdwong door met zelfgemaakte shampoo een miljardenimperium uit te bouwen. Nu moet hij eindelijk maar eens beseffen dat klasse niet met geld te koop is en dat zelfs de smakelijkste 'Couckenbak' vroeg of laat tot een zware indigestie moet leiden.

undefined

null Beeld Royalty
Beeld Royalty
Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234