Vrijdag 05/06/2020

CulinairOpen kaart

Ting Tong in Antwerpen verdient een aangenamer interieur

Beeld Ting Tong

Lene Kemps fileert een culinaire hotspot.

Er is veel om van te houden in de Thaise keuken: de uitgesproken smaken, de rijke texturen, het geruststellende gamma van klassiekers en de zuiverheid van de ingrediënten. Dit is de keuken uit het land waar ‘heb je al gegeten?’ een courante begroeting is. Waar de gerechten haast mathematisch worden opgebouwd rond vier smaken: zoet, zuur, zout en spicy (waan, priew, kem, phet), met bitter (kom) als nakomer. Dit zijn de culinaire herinneringen van kok Kanitta Khotphankul, ooit financieel adviseur in Bangkok en nu chef in haar eigen restaurantje. Misschien moet je een beetje zot zijn om zo’n wissel te maken. De zaak heet dan ook Ting Tong; Thais voor gek, maf of mesjogge.

De keuken is beslist niet halfgaar. Er is weinig of niets aan te merken op de mix van Belgische producten en Aziatische recepten. Topper in die categorie zijn de Ting Tong balls (12 euro), eerst op z’n Belgisch gekookt en daarna gewokt in sesamsaus. Als overtuigd liefhebber van de massaman curry delen we wat Kanitta haar karbonades à la Ting Tong (12 euro) noemt. Langzaam gegaarde varkensschouder met wortelen en aardappelen, het smelt in je mond. Als absolute klassieker gaan we voor de pad thai met tijgergarnalen (22 euro), Thailands favoriet streetfood. Perfect gewokte rijstnoedels met een zoetzure saus en geplette pinda’s. Onze laatste schotel is de gewokte kip met boschampignons en gember (12 euro). We drinken cocktails. Een sabai sabai (whiskey, limoensap en gember, 12 euro), een antarai (hibiscus, rum en limoen, 12 euro) of een Leffe (7,5 euro). Het is de ideale sharingmaaltijd, goed voor maag en ziel.

Beeld rv

Wat me van het hart moet, is dat Ting Tong gebaat zou zijn bij een betere omkadering. Old Boy (Thais en Taiwanees streetfood, Brussel) en Mission Masala (Indiaas streetfood, Antwerpen) geven je bij de entree meteen mee waar ze voor staan. Ze profileren zich als Madonna, terwijl Ting Tong op Kylie Minogue-niveau blijft hangen: volledig genietbaar, maar op een of andere ma­nier minder cultureel relevant. In het interieur werden alle Aziatische stereoptypes vermeden, maar er worden ook geen sterke signalen meer gegeven. Het zal me niet tegenhouden om terug te keren, maar als je het hartverwarmende van het eten in het interieur zou voelen, zou de hele ervaring naar een ander niveau worden getild.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234