Dinsdag 20/08/2019
Mark Coenen. Beeld rv

Column Mark Coenen

Tegen 2021 voert men in Vlaanderen de siësta in. Dan kunnen we ’s middags naar huis om van onze airco te genieten

Mark Coenen is columnist.

Het is jammer dat Willy Naessens, de sympathieke zwembadtycoon van Vlaanderen, nog niet op de beurs zit, want anders wist ik het wel. Al mijn geld kreeg hij.

Busladingen Roemenen zijn op dit moment op weg naar ons land om te helpen de gigantische stijging in zwembadbestellingen te managen. Willy denkt eraan om een chloormijn te kopen omdat de pottekes bleekmiddel voor in het zwembad niet aan te slepen zijn: zo erg is het.

Nu de opwarming van het klimaat eindelijk een feit is, kunnen we ons maar beter aanpassen, denkt de bemiddelde Vlaming en hij schaft zich een al dan niet ecologisch verantwoorde zwemvijver met bijpassende koi aan.

Er is immers waarlijk geen hond meer die nog gelooft dat we de uitstoot van broeikasgassen voldoende kunnen afremmen om op termijn – binnen een paar honderd jaar – weer een evenwichtig weerpatroon te krijgen. Het is, naast een begroting in evenwicht, het confederalisme en de volledig gefinancierde taxshift de zoveelste groteske leugen die men den braven burger wil wijsmaken en daar doen wij vanuit De Gebeten Hond, dat is u hopelijk bekend, niet aan mee.

Liever staan wij stil bij de positieve gevolgen van de zomerhitte en die zijn velerlei.

Behalve voor bejaarden die in kartonnen dozen zonder airco moeten overleven met hun tenen in een kommeke water en wat varkens op weg naar seriële massamoord in kokende vrachtwagens zijn er nauwelijks bevolkingsgroepen die echt last hebben van de warmte.

De mens is na een marsepeinen sinterklaas die te lang in de zon heeft gelegen de meest kneedbare der diersoorten en wij voorspellen een moeiteloze transitie naar de warme samenleving van de toekomst.

Het gaat niet, zoals Darwin verkeerdelijk stelde, over de survival of the fittest maar over de survival of the sweatiest. Eigen okselvijver eerst!

Op dit eigenste ogenblik bereiden de aircofabrikanten zich voor op een stormloop van de verwittigde en dus twee man waard zijnde consument tegen volgend voorjaar.

Wie nu een lokale Hubo binnenloopt, heeft alleen nog keuze uit wat deficiënte handblazers om de hitte te trotseren, maar ik voorspel u een koudeoffensief van Daikin van hier tot in hun thuisbasis Tokio. Gelukkig zitten die wel op de beurs. In Japan.

Grasmachinefabrikanten gaan bij bosjes failliet, omdat de moderne milieubewuste zijn tuin laat verwilderen als was het de bikinilijn van zijn geheel geëmancipeerde vrouw.

In plaats van gemillimeterde groenvlakten zie je overal bloemenzeeën, een lust voor het oog, goed voor de vlinders en beter voor mijn rug.

Tegen 2021 voert men in Vlaanderen de siësta in, waardoor we tijdens de middagpauze naar huis kunnen om van ons zwembad en onze airco te genieten.

Elke avond wordt er gefeest met sloten rosé en hectoliters bier van InBev en consorten. Ook die zitten op de beurs.

U weet wat u te doen staat.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden