Dinsdag 21/03/2023

OpinieLezersbrieven

Lezers over ‘De Mol’-finale: ‘10.000 euro inzetten voor een vrijstelling, dat was tegen zijn natuur’

null Beeld VIER
Beeld VIER

Zondag is het zover. Na alweer een bloedstollend seizoen ontdekken we eindelijk wie de Mol is. We vroegen onze lezers alvast om een pronostiekje.

Lezers

De bomstoel

Annelotte is ongetwijfeld de mol. Ze zit steeds in de sleutelposities om te mollen, is veel geld verloren en eigent zich veel toe. Ik stem al heel lang op haar, maar enige twijfel werd weggenomen tijdens de bomopdracht. Je ziet Sven zich snel op de middelste (lees: eerste) bomstoel zetten, maar verdachter was dat je Annelotte nog net in beeld zag schuifelen naar de tweede bomstoel. Als mol wil je die bomstoel bemachtigen, zeker als er vijf pasvragen aan vasthangen, die ze trouwens ook kreeg door op Sven in te praten. We weten nu wel uit ervaring dat de mol deze gesprekken oefent met de productiemedewerkers en daarom ging het zo vlot. Annelotte is de mol.

Joyce Janssens, Hamme

Niet twijfelen

Lennart. De persoon die door de makers het minst verdacht wordt gemaakt én het grootste bedrag verloren laat gaan, is meestal de mol. 10.000 euro inzetten uit de pot voor een vrijstelling, dat was helemaal tegen zijn natuur. Het was een halfslachtige poging tot boos acteren: “Iedereen heeft al eens voor zichzelf gekozen, nu ben ik aan de beurt.” Ik geloofde er niets van. Lennart is de mol. Niet twijfelen.

Evelien Rutten, Hemiksem

Een rolletje

Lennart. De laatste twee afleveringen maakten hem minder verdacht - zeker het bod van 10.000 euro op de eliminatie - maar ik heb al van in het begin de indruk dat hij een rolletje speelt waardoor de andere kandidaten hem weinig verdenken. Hij doet zich ook steeds wat naïef voor maar zit wel steeds waar hij moet zitten om goed te kunnen mollen.

Jonas Vandermeersch, Elsene

Kalm en beredeneerd

Annelotte. Zij was de enige met een uitgebreide, misschien zelfs overdreven reactie bij het verlies van 10.000 euro uit de pot. In de rest van de afleveringen was ze vaak kalm en beredeneerd. Denk maar aan de proef met de bomstoelen of haar rustige uitleg hangend aan het hotel. Een gewone kandidaat wil zichzelf zo lang mogelijk verdacht houden en door zo uitgebreid te reageren geef je zogezegd toe dat je geen mol kan zijn.

Jenny Tuls, Gent

Balverlies

Ik verdenk Sven. Hij ging met de bomproef zeer gericht zitten, verspeelde vaak de bal bij het voetbal, kon ineens niet peddelen en hij deed veel samen met Philip in de voorlaatste aflevering. Lennart en Annelotte zullen een deel juist geantwoord hebben door de overlapping. Philip had dan niet mogen antwoorden in de richting van Sven.

Ruben, Meldert-Aalst

De Mol finalisten Beeld VIER
De Mol finalistenBeeld VIER

De pianopartij

Annelotte is de mol. Ik verdenk haar al sinds de tweede aflevering, toen ze Kevin uren aan een stuk de pianopartij voor het avondconcert gedeeltelijk fout leerde spelen. Ze had dit zeker moeten merken maar liet begaan. Kwaad opzet dus.

A. Giezek, Wemmel

De rots versus het hotel

Sven. Hij durfde wel aan een rotswand te hangen, maar niet aan de hotelmuur? Op het moment dat hij besloot niet af te dalen van het hotel neemt een vermomde man het op tegen Annelotte in de hotelkamer. Had Sven plots last van opwellende hoogtevrees omdat de makers het wel een grappig idee vonden Annelotte een duel tegen de mol te laten opnemen? Dat iemand wel aan een rots durft te hangen, maar niet voor een hotel, daar kan ik gewoon geen touw aan vastknopen. De bom bij de pikante maaltijd wijst overigens ook richting Sven.

Marijke De Belder, Oldenburg (Duitsland)

Isidoor, het hondje

Annelotte. Zij probeert de boel altijd onopvallend te saboteren, zoals met de koordjes aan het truitje op de graffiti. Bovendien weet ze zich bij de opdrachten telkens in een sleutelpositie te plaatsen waardoor ze de touwtjes in handen heeft. Wat doet ze overigens de hele tijd met Isidoor, het hondje? Zeer verdacht allemaal.

Reine Driesen, Hasselt

Philip

Het is Sven. Iedereen stemde op Philip, en een stem op Philip is onrechtstreeks een stem op Sven aangezien zij vaak samen proeven speelden. Vragen als: “Aan welke proef nam de mol deel?”, zijn dus juist als je op Philip stemde, aangezien Sven deze proef ook deed. Dat is ook ineens de reden waarom Philip eruit ligt, ondanks dat al de rest fout antwoordde.

Sven Wens, Malle

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234