Maandag 21/10/2019

Brief van de dag Leonard Muylle

Leonard Muylle antwoordt Stijn De Paepe: ‘Ketnet blijft een televisiezender voor iedereen. Zelfs voor zure papa’s’

De Ghost Rockers op het Gala van de Gouden K’s, georganiseerd door Ketnet. Beeld BELGA

Leonard Muylle was tot 2018 Ketnet-wrapper en was daarnaast te zien in Ketnet-programma’s als De elfenheuvel, Welkom in de Wilton, Ben ik familie van, Goed gezien en De geonauten. Intussen werkt hij al enkele jaren achter de schermen bij Ketnet als freelance-eindredacteur.

Geachte heer De Paepe,

Met dit schrijven wil ik graag reageren op het stuk van uw hand dat gisteren verscheen in De Morgen en waarin u stelde dat Ketnet “geen lor” geeft om zijn kijkers. Normaliter waag ik me niet aan dergelijke reacties. Mijn tijd is me te kostbaar, mijn levenshouding te positief en uw krant me te zeer het oud papier van morgen.

Nu evenwel liggen de kaarten anders, en dat heeft alles te maken met de grove feitelijke onwaarheid die de kop van uw artikel uitmaakt. Jarenlange ervaring als wrapper en redacteur bij de door u zo gehekelde kinderzender Ketnet heeft me namelijk geleerd dat de voltallige redactie wel degelijk een lor, meerdere zelfs, over heeft voor haar publiek.

Hoe duidt u het feit dat ik voor Ketnet alle continenten heb mogen afreizen om kinderen te tonen dat de wereld verder reikt dan hun speelplaats? En dat er op plekken hier ver vandaan kinderen bestaan zonder speelplaatsen?

Hoezeer zit een zender in met zijn publiek, denkt u, als hij in zeven haasten psychologen tevoorschijn tovert om de aanslagen in de Bataclan en Zaventem op kindermaat te kaderen?

Hoeveel Oscar & The Wolfs en Bandits moeten nog opstaan vooraleer u beseft dat Ketnet al die jaren jeugdig talent heeft ondersteund en gefaciliteerd?

Hoe zou het komen, denkt u, dat Ketnet wereldwijd gelauwerd en gewaardeerd wordt omwille van zijn gedurfde en innovatieve aanpak?

Hoe zou u anders verklaren dat Ketnet zich in programmatie en projectwerking dagelijks inzet voor (soms heikele) thema’s als – en ik doe maar even een wilde graai uit het rijke aanbod – mediawijsheid, discriminatie, pestgedrag, milieubewustzijn, leesbevordering, diversiteit, seksuele oriëntatie…?

Leonard Muylle. Beeld rv

Schreeuwerig

De door u omschreven schreeuwerigheid dient u er soms bij te nemen, maar ik kraak Eén ook niet af omdat ik niet élke scène uit de soap Thuis even Oscar-waardig vind. Net zoals VTM me meer is dan de scriptedrealityreeks waar u in uw stukje uw vitriool hebt over laten vloeien.

Ketnet is en blijft een televisiezender die er voor iedereen wil zijn. Voor prinsesjes. Voor helden. Voor avonturiers. Voor ontdekkingsreizigers. Voor knutselaars. Voor ADHD’ertjes die kicken op veel kleur en geblèr. Voor ukkies die nood hebben aan even lekker niets. Zelfs voor zure papa’s en – excusez le mot – wat bittere journalisten.

Voilà, mijnheer De Paepe, hier hebt u uw lor.

Het staat u altijd vrij om eens een dag een kijkje te komen nemen op onze redactie. Uw azijn kunt u achterlaten bij de receptie en goed humeur is zelf mee te brengen.

Ik wens u nog een heerlijke paasvakantie.

Groeten,

Leonard Muylle

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234