Woensdag 17/07/2019

Column

"Hoe Bart Somers in Mechelen zijn samenlevingsverhaal verkocht krijgt: chapeau!"

Mark Coenen Beeld Bob Van Mol

Elke maandag vertelt Mark Coenen het echte verhaal achter de verkiezingscampagne. Alsof u er zelf bij was. En hij ook.

“Vrienden, het is niet 'Gewoon doen': het is gewoon niet te doen. De partij wordt stelselmatig overgeslagen in de persoverzichten, ook op Klara. Omdat we “gewoon” ook niet in de gazet geraken. Alleen met flutverhalen dat Gwendolyn het in Aarschot eraf zou worden gereden door de CD&V, dán wel. Pfff, stel u voor.

"Maar zelfs zij mag het niet gaan uitleggen op het scherm, terwijl de helft van de presentatoren van Het journaal en De afspraak notabene in Aarschot woont!

"En Sven vorige week op die boot van Verhulst op Vier: wat was dat allemaal? In een pakje van kabouter Plop? Ik hoorde Kris Hoflack zeggen dat hij ‘m lief en eerlijk vond in De zevende dag. Daar gaan we godverdomme ver mee komen. Bloédhonden hebben we nodig. Kuitenbijters.

"Gelukkig snappen ze dat in Antwerpen. De Wever ongeschikt verklaren om een stad te leiden was een goeie van De Backer. Karel zegt dat al lang over Francken. Dat werkt. Goeie communicatielijn, blijven gebruiken.

"En hebt ge gezien hoe De Wever en Peeters al aan het konkelfoezen waren op dat debat van De Morgen? Die mannen zijn niet alleen ongeschikt, die kennen ook geen schaamte.

"Gelukkig is er goed nieuws: Bart in Mechelen. Hoe die zijn samenlevingsverhaal verkocht krijgt: chapeau! Ze gaan daar tot 10 jaar na zijn dood wel de stadsschuld moeten afbetalen, maar daar liggen de mensen niet wakker van.

"Voor ik het vergeet: kan er eens iemand een kopie vragen van zijn verkiezingsprogramma? Hopelijk is dat simpel, duidelijk en overzichtelijk. Tien punten. Alleen de belangrijkste. Meer verdragen de mensen niet.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden