Dossier Lezers tippen lezers

Zonsopgang in Indonesië

1 © UNKNOWN

Nadat we verschillende jaren zelf onze reizen hadden uitgestippeld, in Europa en naar verre landen, waren we op zoek naar een andere formule. We wilden ons eens laten verrassen. Jalan leek de ideale formule te bieden voor onze geplande reis naar Indonesië: lokaal toerisme, kleinschalig, authentieke en originele locaties, geen massatoestanden, geen westerse hotelketens, de vele mogelijkheden, dat alles sprak ons aan.

We hebben ons niet vergist. Ook onze kinderen hebben genoten van ons Jalanavontuur in Java, Kalimantan en Bali. Lise (9) snorkelde er voor het eerst tussen honderden visjes en koralen. Haar mooiste herinnering is het strand van Noord-Bali, waar we op een ochtend voor zonsopgang met kleine vissersbootjes de zee opgingen vanuit Kalibukbuk. We dronken thee en aten fried bananas als ontbijt, terwijl we de zon zagen opgaan. Zo mooi! Dan bleven we rondkijken, heel lang, maar we werden beloond: we zagen dolfijnen salto's maken en rondzwemmen, soms met tien tegelijk.

Onze oudere zonen, Stan (14) en Theo (16), genoten vooral van de orang-oetangs, neusapen en slangen, en van het uitzicht vanuit onze prachtige guesthouse in Sukuh, het tempeldorp op Oost-Java. De gidsen waren altijd heel lief en vriendelijk. Het eten was zalig. Bij Jalan wordt alles voor je geregeld, je moet alleen maar volgen en genieten. (Familie Lietaer-Van den Brempt)

www.jalan.be

Win ook een Bongo met jouw tip! Wil jij op onze kosten relaxen? Verbaas ons met een originele reistip en mail die naar lezerstippenlezers@demorgen.be. Je vakantiefoto's mag je ook opsturen met je tip. Vergeet niet je adres te vermelden.

Dossier Lezers tippen lezers

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine