Dossier Lezers tippen lezers

Reizen als digitale nomaden

5 © UNKNOWN
5 © UNKNOWN
5 © UNKNOWN
5 © UNKNOWN
5 © UNKNOWN

Think outside the box en doe dat liefst in een land of stad waar je altijd al even wilde wonen. Heb je een duwtje in de rug nodig, check dan Nomadz, de website/blog van Catherine en Ine, twee Vlaamse travelista's die het concept lifestyledesign vorm geven.

Ik heb deze twee glunderende thirtysomething dames ontmoet op een overvol terrasje in Buenos Aires. Ze wonen, leven en werken er al twee maanden. Niet als toeristen, maar als digitale nomaden die er bewust voor kiezen om de job en het werk wél mee "op reis" te nemen. Waarom in België blijven als je jouw job ook kan doen vanuit een verre exotische uithoek? In Catherine en Ines' geval is dat werk webdesign en online communicatie expertise.  

Als lifestyledesigners richten ze hun leven in zoals ze zelf willen. Ze reizen en zitten niet van nine to five aan dezelfde bureau. Internet vervangt de telefoon, ze hebben geen dagdagelijkse sleur en staan niet in de file. Het huisje tuintje boompje-scenario verandert om de zoveel maanden naargelang hun bestemming. Catherine en Ines woonden tijdens hun lifestyle-experiment eerst een paar maanden in Kaapstad, daarna in Thailand en nu huren ze nog tot begin april een appartementje in Buenos Aires. Daarna gaat het terug richting België.

"We zullen met evenveel centen terugkeren als toen we vertrokken", zegt Ines. "Dat was onze bedoeling: op afstand werken en onze klanten behouden. Om de zoveel maanden van omgeving veranderen, blijkt dus mogelijk." Een van de projecten van Catherine is Butikk, een boetiekhotelwebsite waar je een stijlvolle logeeradres kan vinden en boeken voor niet meer dan 100 euro per nacht.

Uit het experiment van deze twee travelista's blijkt dus effectief dat iedereen die wat creatief is met zijn tijd, structuur in het leven, omgeving en budget, dit kan doen. Ines en Catherine komen met evenveel budget terug van hun jaarlang experiment, wat ze bijwonnen in ervaringen en levensbagage, is onbetaalbaar.

Debbie Pappyn

Dossier Lezers tippen lezers

Lees alle artikels
Dossier Reisblog Debbie Pappyn
Dossier Reisblog Debbie Pappyn

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine