Open kaart

Dit restaurant heeft al twee jaar een Michelinster, maar is de charme van het oude duivenmelkerscafé niet kwijt

In Le Pigeon Noir in Ukkel gaan de tafels niet aan de kant, maar schuift onze recensente aan bij de buren

2 © rv

In ‘Open kaart’ bespreken ancien Lene Kemps en jonkie Femke Vandevelde om de beurt een eetadres. Deze week trok Lene naar Le Pigeon Noir in Ukkel. Favoriet van Jeroen Meus en Bruno Tobback. 

Share

Verzorgde borden zonder poespas, waarop de smaak primeert. Klassiekers zoals je ze zelden nog ziet

Sommige restaurants zijn zoals ze altijd al geweest zijn en altijd zouden moeten blijven: warm, gezellig en buitengewoon lekker. Le Pigeon Noir is zo’n plaats. Het heeft al twee jaar een Michelinster maar is de charme van het oude duivenmelkerscafé niet kwijt. Hoewel er Bentleys en Porsches voor de deur staan, en we ons in het ietwat upmarket Ukkel bevinden, is er niets stijfs of snobby aan de Zwarte Duif. Binnen zijn er duidelijk veel stamgasten die elkaar kennen, en die later op de avond de tafels bij elkaar zetten. Zelfs nieuwkomers zoals vriendin G en ik worden enthousiast toegewuifd: schuif gewoon bij aan, gezellig.

Bruno Tobback noemt het een van zijn favoriete restaurants. Jeroen Meus, die in een interview bekende nog weinig op restaurant te gaan, zei: “Als ik nog eens ga eten, mag het volle bak smaak zijn, zonder al die esthetische bordjes, in de Pigeon Noir bijvoorbeeld.” Het is een mooie omschrijving van wat er in de Franse bistro geserveerd wordt: verzorgde borden zonder poespas, waarop de smaak primeert. Klassiekers zoals je ze zelden nog ziet. Chef en eigenaar Henri De Mol heeft de lat hoog gelegd en houdt de kaart ‘trendy traditioneel’ – mousse van ham, garnaalkroketten, kalfswangetjes – en hoog van kwaliteit.

nieuws

cult

zine