column
Dominique Persoone

De geur van gebakken spek vind ik delicieus, terwijl het voor anderen stinkt naar een bronstig varken

1 © Geerst Joostens

Dominique Persoone (49), de Indiana Jones der chocolatiers, runt The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen en een cacaoplantage in Mexico.

Sinds een week lig ik met Charles Spence in bed. Nu ja: met zijn boek Gastrofysica. De Engelse versie – Gastrophysica – werd mij een paar maanden geleden door de uitgever ­toegestuurd, dus blijkbaar behoor ik tegenwoordig ook tot het clubje van nieuwe smaak­makers.

Share

'Goede seks en lekker eten kunnen ook zonder diepgaande studies van het hoe en waarom'

Maar een Engels boek met nogal wat wetenschappelijke poespas is niet mijn ideale schietgebedje voor het slapengaan. Ik was dus blij met de vertaling, want proeven en smullen is tenslotte ook waar het in mijn stiel allemaal om draait. Mijn buikgevoel zegt allang dat alles in de kop zit. Horen, zien en zwijgen wordt naar smaak vertaald in horen, zien en ruiken, want de neus gaat vóór de mond.

nieuws

cult