Magazine

Bro’s über alles: het ingebakken seksisme in Silicon Valley

Dat een bestuurder van Uber moest opstappen nadat hij tijdens een vergadering een ‘grap’ over vrouwen maakte, zegt alles over de vrouwonvriendelijke sfeer bij dat bedrijf, en bij uitbreiding in Silicon Valley. ‘De Valley wordt geregeerd door een bro-cultuur, een sfeer van jongens-onder-elkaar.’ 

“De enige kans die toeneemt, is de kans op meer gebabbel”, schertste de 74-jarige miljardair en zakenman David Bonderman, toen Ariana Huffington afgelopen week in de raad van bestuur van Uber een pleidooi hield voor meer vrouwelijke directieleden. Huffington voerde aan dat uit cijfers blijkt dat wanneer een bedrijf één vrouwelijk bestuurslid heeft, de kans groot is dat er ook een tweede vrouw in het bestuur zit.

Een dag na zijn misplaatste opmerking lag Bonderman buiten. In een verklaring drukte de man wiens 60ste verjaardag dankzij een anderhalf uur durend optreden van The Rolling Stones de geschiedenis inging als een van de duurste privéfeesten ooit, zijn spijt uit en noemde hij zijn opmerking “onvoorzichtig, ongepast en onvergeeflijk.

nieuws

cult

zine