Seks & relaties

Zijn we het verleiden verleerd?

We zijn bij het flirten steeds meer op onze hoede

De rij viespeuken is met filmproducent Harvey Weinstein alweer langer geworden. Maar wat met al die mensen die wél goedbedoeld avances willen maken? ‘Er zijn mannen die het nooit meer proberen, ze hebben het helemaal gehad.’

Komt een man bij de seksuoloog, met een knoert van een pornoverslaving. Godganse dagen kijkt hij online verlekkerd toe hoe die naakte lijven tekeergaan. Maar in het echte leven op een vrouw afstappen? Geen denken aan, durft hij niet. Hij gaat in therapie en leert flirten. Op YouTube vindt hij de juiste openingszinnen. Vandaag slaagt hij erin om af en toe die eerste stap te zetten, al is het met een bonzend hart in de keel.

Toch wel straf, hoe de ene kerel al de bib­ber krijgt als hij nog maar naar interesse hengelt, terwijl een ander – genre Harvey Weinstein – als een haai toehapt. Rond de Hollywood-producent ontspon zich deze week een seksschandaal dat alleen maar lijkt uit te dijen. In sneltempo volgden getuigenissen over intimidatie en aanranding el­kaar op. Zo liet de man zich graag masseren en in het kruis tasten. Liefst in badjas, in een fancy hotel. Ging een actrice op zijn avances in, dan zou haar car­rière een boost krijgen. Zo niet werd ze ge­kraakt. “Beloofd.” En hop, zo is het rijtje ‘onwelvoeglijke mannen’ alweer een naam rijker. Wat een armoe.

nieuws

cult

zine