gesponsord

Wonen in een feeërieke plantenjungle: binnenkijken bij florist Seppe De Bie

Geen wonder dat groen in huis zo’n gigatrend is. Planten kunnen een interieur stevig opfleuren én karakter geven. Neem nu het huis van florist Seppe De Bie: zijn rustieke stulp staat tsjokvol bloemen en planten. We kijken bij hem binnen en leren hoe we de ultieme urban jungle creëren.

Seppe studeerde tuinarchitectuur en bloemsierkunst, en runt sinds kort zijn eigen bloemenshop Amaryllis in Lille. “Daar ontdek ik elke dag nieuwe soorten groen die me inspireren”, vertelt hij. Zijn thuis barst van de planten die hij door de jaren heen heeft verzameld. “Achter elke plant schuilt een verhaal. Sommige heb ik gekregen of geruild met vrienden, andere heb ik van de dood gered.”

De sleutel tot een hippe urban jungle? Goede bloempotten. Seppe zweert bij terracotta. “Dat materiaal vertoont na een tijdje een prachtig patina en het gat in de bodem zorgt voor een goede drainage. Vang het water op met een mooi schaaltje onder de pot. Terracottapotten zorgen bovendien voor eenheid en vermijden zo dat al het groen chaotisch oogt. Hou daarom ook je interieur sober: planten blenden het best met natuurlijke materialen in zachte, serene tinten."  Kleuraccenten creëert Seppe dan met een boeket - liefst van veldbloemen - dat hij vakkundig in een vaas op tafel etaleert.

7 Seppe De Bie - Florist © Studio Coffeeklatch
7 Seppe De Bie - Florist © Studio Coffeeklatch
7 Het Urban Jungle - interieur van Seppe De Bie © Studio Coffeeklatch
7 Natuurlijke materialen en minimalistische accessoires vervolledigen het interieur. © Studio Coffeeklatch
7 Een sober, natuurlijk kleurenpallet vormt het perfecte decor voor al het groene geweld. © Studio Coffeeklatch
7 Handige tip: trek mét vaas naar de florist voor een boeket op maat. © Studio Coffeeklatch
7 Seppe De Bie - Florist © Studio Coffeeklatch

Kijk voor meer inspiratie op Ikea.be.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.
Dossier Mijn leven. Mijn living.
Dossier Mijn leven. Mijn living.

Lees alle artikels

cult

zine