Binnenkijker

Wanneer je architecten carte blanche geeft om een glazen huis te renoveren

- Soetkin Bulcke en Johnny Umans

Chris en Bart Demeer (beiden 65) bouwden hun huis in 1987 met architect Willy Verstraete in de stijl van toen, het postmodernisme. 25 jaar later was het tijd om te renoveren. LOW-architecten loodste de woning de 21ste eeuw in. “We hebben de architecten carte blanche gegeven, zelfs voor de nieuwe meubels.”

6 Chris was leerkracht wis- en natuurkunde, maar schoolde zich om tot gestalt­therapeute. Bart had als burgerlijk ingenieur zijn eigen consultancybedrijf, dat hij onlangs verkocht. © Johnny Umans

Van bij de start is onze woning dubbel gebruikt, want een deel was in het begin ook het kantoor voor mijn consultancy-firma”, vertelt Bart. “Toen we het huis gingen bouwen, in 1987, waren onze kinderen klein”, zegt Chris. “Het moest dus een knusse ­gezinswoning zijn.” De keuze voor moderne ­architectuur was van bij de start ­evident. Chris: “Ik houd van ruimte en dat heb je niet in een ­klassiek huis. Ook vind ik natuurlijke lichtinval heel belangrijk en dat is vaak een pijnpunt in oudere ­woningen.”

nieuws

cult