Binnenkijker

Van klein appartement naar brede loft: zo doe je dat

Binnenkijker

- Isabelle Van Orshaegen & Hannelore Veelaert

Vanuit hun zetel hebben ze zicht op de bomen en de zon op hun snoet. Lang moesten Kristoff en An-Sofie dus niet twijfelen toen ze dit appartement, in een gebouw van Léon Stynen, in het vizier kregen. 

Kristoff Biscop (30) & An-Sofie Delport (28)

hij is architect bij Vincent Van Duysen, werkt daarnaast ook aan eigen projecten / zij is huisarts en rondde recent een postgraduaat af aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde / ze kochten twee jaar geleden een appartement in Antwerpen, in een gebouw ontworpen door Léon Stynen
  

Ze droomden ervan om samen in een loft te wonen, maar waarom je broek scheuren aan een kant-en-klare lege doos als je evengoed zelf muren kan slopen? Dus werden de zoekcriteria bijgesteld en stootten Kristoff en An-Sofie al snel op een appartement op de bovenste verdieping met zicht over het Albertpark. “Het is een van de eerste appartementsblokken die Léon Stynen in Antwerpen heeft gebouwd. Zijn ontwerp berust een beetje op de principes van Le Corbusier: het gebouw rust op kolommen waardoor je vanaf de straat, via de collectieve gelijkvloerse verdieping, een doorzicht op de gemeenschappelijke tuin hebt.

nieuws

cult

zine