Feestdagen

Rustig blijven, niet met borden gooien: elegant ruziemaken doe je zo

Hoe vaak gebeurt het niet: een gezellige familiebijeenkomst ontaardt in een ordinaire scheldpartij die soms nog jaren nazindert. Hoe vermijd je fataal gekissebis aan de feestdis? Experts geven raad. “Geef toe dat we allemaal prutsers zijn.”

De economische vluchtelingen, de fratsen van president Trump of het goede oude hoofddoekendebat: aan lekker polariserende thema’s alweer geen gebrek dit jaar. Dat belooft zelfs in de beste families doorgaans weinig goeds voor het jaarlijkse kerstdiner. Bye bye, merry kerstsfeer?

Share

‘Op een familiefeest moet je die ene oerconservatieve nonkel of die politiek héél correcte schoonzus er gewoonweg bij nemen’

Ruben Mersch Auteur van ‘Van mening verschillen - Een handleiding’

In zijn boekje Van mening verschillen – Een handleiding toont bioloog en filosoof Ruben Mersch hoe het wel degelijk anders kan. Daartoe houdt hij de lezer een even confronterende als vermakelijke spiegel voor. En toont hij aan dat constructief en respectvol van mening verschillen heus niet zo lastig is, zolang je ook jezelf en je eigen aanpak in vraag durft te stellen.

nieuws

cult