gesponsord

Jonathan Zegbe, co-founder van online magazine ENFNTS TERRIBLES, over de capsulecollectie van MINI: “Workwear en westernstijl in een urban jasje”

MINI maakt modecollectie voor de urban traveller

MINI showde eerder dit jaar - op modebeurs Pitti Uomo 94 – een capsulecollectie voor de urban traveller. MINI FASHION FIELD NOTES werd gecreëerd in samenwerking met The Woolmark Company en is ontworpen door verschillende designers die zich lieten inspireren door diverse reisverhalen. Jonathan Zegbe - co-founder van het online lifestylemagazine ENFNTS TERRIBLES - was aanwezig op Pitti Uomo en selecteerde zijn lievelingsstukken uit de collectie.  

Wie: Jonathan Zegbe (28) is co-founder van het magazine ENFNTS TERRIBLES en heeft een fashionblog voor mannen: Jon The Gold
ENFNTS TERRIBLES: kritisch en edgy lifestylemagazine, gecreëerd door drie vrienden en fashionlovers die gefrustreerd raakten door het overheersende aanbod aan voorgekauwde lifestylebladen.
Deze trends maken dit najaar een comeback: 1. Workwear (bvb: denim overalls en flanel shirts) 2. Western (bvb: cowboyboots en broeken met bootcut)
Volg hem op Instagram @jonthegold en check http://enfntsterribles.com  

Lees verder onder de foto.

2 Jonathan Zegbe - co-founder van online magazine ENFNTS TERRIBLES - in de capsulecollectie van MINI. © Jonathan Zegbe

MINI trekt GROOTS talent aan
Jonathan: “Ik startte mijn blog in 2011, op een moment dat ‘de mannelijke blogger’ nog een vrij zeldzaam fenomeen was. Jon The Gold was een uitlaatklep, een kans om te schrijven over sterke mannelijke rolmodellen en avant-garde streetwear én een manier om nieuw talent in de fashionwereld te signaleren, iets wat ik overigens nog steeds doe via ons online lifestylemagazine ENFNTS TERRIBLES. Upcoming designers een duwtje in de rug geven is ook exact wat MINI heeft gedaan met zijn capsulecollectie MINI FASHION FIELD NOTES. Het brand investeerde in vier beloftevolle designers die elk hun persoonlijke reisverhaal vertaalden naar een minicollectie. Eén van hen, Liam Hodges, is toevallig één van mijn favoriete designers. Ik volg hem al even en was dan ook erg benieuwd naar zijn creaties voor MINI op Pitti Uomo, dé modebeurs voor mannen.”

Cowboystijl en workwear
Jonathan: “Liam Hodges heeft voor MINI een draagbare en praktische kledinglijn ontworpen zonder zichzelf en zijn expressieve stijl daarbij te verliezen. Een fantastisch stuk uit zijn collectie is de ‘Wool Jeans Style Jacket’. Het is een soort wollen versie van de klassieke denim jacket die aansluit bij de workweartrend die dit seizoen alomtegenwoordig is. Het is een kledingstuk dat door de ruwe arbeidersstijl en dat tikje punk heel erg ‘Londens’ aanvoelt. Gecombineerd met een witte T-shirt, donkere jeansbroek en versleten boots zie ik mezelf meteen in een hippe, ruige wijk zoals Camden Town.

Lees verder onder de foto.

2 Jonathan in het Wool Jeans Style Jacket van Liam Hodges, en de Patchwork Wool Jeans en de Wool Denim Travel Bag van Staffonly. © Jonathan Zegbe

Een ontwerpduo dat ik vooraf niet kende, maar mij evengoed van mijn sokken blies op Pitti Uomo, was Staffonly uit Shangai. Met de ‘Patchwork Wool Jeans’ hebben ze dé jeansbroek van het najaar ontworpen. De broeken zijn dit seizoen allemaal wijder en we verwelkomen zelfs de bootcut terug, een trend die thuishoort in de westernstijl. Die stijl wordt voorts gekenmerkt door cowbyboots en brede riemen, zoals je ook terugziet in dit ontwerp met groene cowboyriem. De broek is bovendien comfortabel en heel makkelijk te combineren. Toch zie ik hem het liefst een beetje opgerold en gestyled met een beige turtleneck en cowboyboots. De plek waar deze broek het best tot zijn recht komt is volgens mij Milaan, waar mensen niet bang zijn voor kleur, opvallend veel stijl en goede smaak hebben en graag zien én gezien worden. Samen met die geweldige matching denim reistas ben ik alvast klaar voor een volgend urban avontuur.”
Het achter-de-schermen verslag van Jonathan Zegbe op Pitti Uomo 94 lees je op http://enfntsterribles.com/tag/pitti-uomo/.

Automerk MINI transformeerde zichzelf tot een urban lifestylebrand met onder meer een focus op creatieve domeinen zoals mode en design. Wil je meer weten over de capsulecollectie ‘MINI FASHION FIELD NOTES' van MINI? Lees er alles over op www.mini.com/fashion.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.
Dossier MINI Living
Dossier MINI Living

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine