Column
Dominique Persoone

In Mexico aanbidden de dealers de heilige Malverde, Robin Hood der narco’s

1 © Geerst Joostens

Dominique Persoone, de Indiana Jones der chocolatiers, runt The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen en een cacaoplantage in Mexico.

Een paar weken terug was ik met mijn madam in Mexico en na een avondje doorzakken op tequila hadden we beslist om huiswaarts te keren met een ferme tattoo. Ik stuurde een Whatsapp naar Chris Sosa, mijn vaste tattoo-artiest in Merida, en yes, hij had nog plaats. Fabby ging als eerste en een dik uur later stond er een eenhoorn op haar poep. Het was haar eerste tattoo en ze was een beetje zenuwachtig. Fier keek ze in de spiegel en gaf me een rock-’n-rollkus.

Ik koos voor de ‘Maria de Guadalupe’ op mijn linkerribben, een ferme knuffel van 35 centimeter, en na vijf uur naalden door mijn vel had ik het even gehad. Ik dacht: waarom doet een mens dit? Maar stoppen met een halve Maria is natuurlijk ook belachelijk en op mijn tanden bijten was de enige optie. Toch, geloof me, ribben doen verdomme veel pijn. Gelukkig kent elke tattoofan de magische uitdrukking ‘It's all about the pain, the ink is just a souvenir’.

nieuws

cult

zine