Gezondheid

Het is officieel: burn-out is (deels) de schuld van uw werk

Vanaf 2016 zullen burn-out en depressie werkgerelateerde ziektes zijn

2 © THINKSTOCK

Minister van Volksgezondheid De Block (Open Vld) wil burn-out erkennen als een werkgerelateerde ziekte. 'Een goede zaak', vindt arbeidspsycholoog Frederik Anseel.

Burn-out en andere psychosociale aandoeningen, zoals depressie of stress, zullen vanaf 2016 officieel werkgerelateerde ziektes zijn. Niet onbelangrijk, want zo kan de overheid echt preventieve projecten opstarten. "Als een ziekte werkgerelateerd is, dan valt dat onder 'preventie op het werk'", verduidelijkt Els Cleemput, woordvoerster van minister De Block.

Share

'Burn-out heeft niet altijd dezelfde oorzaak. Het is een samenspel van factoren en gaat meestal om een combinatie van werk en privé'

Frederik Anseel, arbeidspsycholoog

"Zo kunnen we pilootprojecten opstarten, bijvoorbeeld om te onderzoeken welke maatregelen het beste werken bij burn-out", zegt Cleemput. "Of hoe je symptomen snel kunt oppikken en wat bedrijven ertegen kunnen doen." De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg, het Riziv en het Fonds voor Beroepsziekten hebben daarover een lastenboek opgesteld.

De erkenning van burn-out als 'werkgerelateerde ziekte' valt onder het Fonds voor Beroepsziekten. "Let op, we erkennen het niét als beroepsziekte", benadrukt Cleemput. "Beroepsziekten zijn louter het gevolg van werk, burn-out heeft meerdere oorzaken."

Geen beroepsziekte

2 Gezondheidsminister Maggie De Block (Open Vld) maakt het zo mogelijk voor bedrijven om preventief op te treden. © BELGA

Eerder pleitte onder meer de socialistische vakbond ABVV ervoor om alle stressgerelateerde ziektes als beroepsziektes te erkennen. Bij een beroepsziekte is de werkgever verplicht de oorzaken weg te nemen. Ook kunnen patiënten van extra terugbetalingen genieten.

Toch vindt arbeidspsycholoog Frederik Anseel (UGent) het een goede zaak dat het blijft bij een erkenning van een 'werkgerelateerde ziekte'. "Ik had schrik dat ze het als beroepsziekte zouden erkennen, en dat is verkeerd", zegt Anseel. "Burn-out heeft niet altijd dezelfde oorzaak. Het is een samenspel van factoren en gaat meestal om een combinatie van werk en privé."

De overheid omzeilt op deze manier ook de schuldvraag, vindt Anseel. "Als je het louter verklaart vanuit het werk, dan is het de werkgever die het moet oplossen. Wie beweert dat het alleen een individuele verantwoordelijkheid is, schuift de schuld af op de patiënt. Terwijl het net beide partijen zijn die tot oplossingen moeten komen."

Extra preventieprojecten juicht Anseel toe. "Op voorwaarde dat het gaat over structurele ingrepen. Nu blijven initiatieven te veel op het individuele niveau hangen, zoals een cursus mindfulness. Je moet echt in de organisatie ingrijpen."

cult

zine