Feestdagen

En als we met kerstmis nu eens pizza bestellen en oudjaar doorbrengen onder een dekentje?

Pleidooi voor onvolmaakte feestdagen

1 Een onvolmaakte kerst is net zo mooi. © Jasper Van Gestel

De eerste familiediners zijn vastgelegd, u brainstormt vast al druk over wat u met kerst op tafel tovert en een van uw vrienden polste al naar de plannen voor oudjaar. Bezorgen de feestdagen u ook steevast een migraineaanval? Pleidooi voor minder perfectiezucht.

Ah, de feestdagen. 

Wat normaal een lichtpuntje hoort te zijn tijdens de donkerste en koudste maanden van het jaar, is in realiteit vaak een onuitputtelijke bron van chaos en verpletterende verwachtingen. Ja, het kerst­diner dat u organiseert en waar u nu nog reikhalzend naar uitkijkt, gaat u de avond zelf nog een paniekaanval bezorgen.

Share

Zelfs áls u er al in slaagt om uw feestgezelschap op een en dezelfde dag samen te brengen, dan is het ­alsnog mogelijk dat iemand de avond vergalt door te opperen ‘dat het allemaal wel meevalt met Trump’

Want zelfs áls u er al in slaagt om uw feestgezelschap op een en dezelfde dag samen te brengen, dan is het ­alsnog mogelijk dat iemand de avond vergalt door te opperen “dat het allemaal wel meevalt met Trump”, een discussie waarbij vriendschappen en wijnglazen zullen sneuvelen.

cult

zine