Brandende vragen

Eerste hulp bij fitness-stress: "In het spiegel­paleis dat zichzelf ‘fitnesscentrum’ noemt, kijken de bewoners enkel naar zichzelf"

In de goedgemutste adviesrubriek 'Brandende vragen voor broeierige dagen' helpt Katrin Swartenbroux lezers uit de nood die kampen met een kwellende zomervraag.

Vraag van Lieve uit Tienen:

Ik ben gezwicht voor de zomerkorting van het fitnesscentrum in mijn buurt omdat ik graag zou beginnen te sporten. Toch heb ik nog nooit van mijn abonnement gebruik durven te maken – bang dat iedereen me zal aankijken. Hoe zet ik de eerste stap?

Lieve Lieve,

Hier alvast een weetje dat ze niet in hun glossy folders afdrukken: fitnesscentra zijn de onontgonnen extra cirkel van de hel, waar het nooit fris ruikt, de muziek altijd vreselijk is en er zodanig veel spiegels hangen dat zelfs Kim Kardashian er ongemakkelijk van zou worden. Dat is niet omdat de uitbaters slechte smaak, slechte hygiëne of slechte klantenbinding ­hebben, maar omdat ze werkzaam zijn in een sector die van ‘afzien’ een unique sellingpoint heeft gemaakt.

nieuws

cult

zine